Ghimbirul este recomandat zilnic

Ghimbirul este recomandat zilnic
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ghimbirul este apreciat încă de acum două milenii pentru beneficiile sale importante pentru sănătate, mai ales pentru menţinerea bunei funcţionări a sistemului digestiv. Este folosit, de asemenea, pentru a trata diverse afecţiuni, în unele având chiar rol antiinflamator. Poţi să îl foloseşti fie sub formă de pulbere, pe care să o adaugi în salată sau ceai, fie răzuit în stare proaspătă.

Este un produs pe care îl poţi găsi extrem de uşor, în supermarket sau la piaţă. Consumându-l zilnic, este util atât la îmbunătăţirea digestiei şi arderea grăsimilor, cât şi la calmarea durerilor din diverse afecţiuni.

În anul 2012, a fost efectuat un studiu pe baza beneficiilor consumului de ghimbir, studiu apărut ulterior în publicaţia "Indian Journal of Pharmaceutical Sciences", unde este susţinut faptul că ghimbirul şi cicoarea au un efect benefic similar asupra ficatului, ajutând la buna funcţionare a acestui organ. Mai mult, ajută la curăţarea sângelui de toxine, la o mai bună absorbţie a nutrienţilor şi la eliberarea anumitor enzime importante în procesul de digestie.

Citit 2695 ori Ultima modificare Luni, 30 Mai 2022 23:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.