Știați că....
Pe lângă gustul deosebit pe care îl au fructele de mare, nutriționiștii le recomandă în special pentru cantitatea mare de nutrienți pe care o conţin și pentru faptul că stimulează imunitatea. Iată câteva informaţii interesante despre fructele de mare.
Stridiile au efect afrodiziac. Oasele peştilor mici sunt bogate în iod și calciu. O porție de 100 g de stridii furnizează 90% din necesarul de zinc pentru un adult. Midiile sunt o bună sursă de fier, iar creveţii sunt bogaţi în calciu. Singurul dezavantaj al creveţilor este conţinutul ridicat de colesterol. Stridiile, midiile şi homarii stimulează imunitatea, combat insomnia și stresul. 100 g de crabi au 130 de calorii, homarul - 100, midiile - 100, creveţii - 99, calamarul - 81, stridiile - 65. Fructele de mare provenite din ape poluate pot conţine toxine sau metale grele (mercur), care nu sunt distruse prin preparare termică, iar consumul lor poate determina tulburări digestive și neurologice.