Tocană cu fructe de mare

Tocană cu fructe de mare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: 300 g creveți, fileurile de la un pește, 300 g vongole (scoici), 300 g midii, 1 ceapă, ½ ardei iute, 2 legături pătrunjel, 2 lingurițe pastă de tomate, conservă pulpă de roșii, 3-4 linguri ulei de măsline, 200 ml vin alb, 200 ml supă de legume, 4-6 căței de usturoi, sare și piper proaspăt râșnit.

Preparare: Se încing câteva linguri de măsline într-o tigaie cu pereții mai înalți sau într-o oală. Ceapa, tocată  mărunt, se prăjește în uleiul încins, până când se înmoaie. Se adaugă apoi pasta de tomate și se amestecă. Se toarnă conserva de roșii și se amestecă din nou, apoi vinul. Sosul astfel format se lasă pe foc mare, până când începe să dea în clocot. Se fierbe 15-20 de minute la foc mic, până ce scade la aproape jumătate. Se decortichează creveții, îndepărtându-le capul și vena, apoi se clătesc cu apă rece. Se curăță vongolele și midiile și se taie fileurile de pește în bucăți. Când sosul a scăzut, se adaugă supa de legume, usturoiul zdrobit și ardeiul iute tocat mărunt. Se pune în oală și peștele împreună cu fructele de mare. Se amestecă și se mai lasă pe foc pentru aproximativ 5-7 minute. Când tocana e gata, se presară deasupra pătrunjelul proaspăt tocat, sare și piper râșnit, și se servește împreună cu felii de ciabatta la grătar, unse cu usturoi.

Citit 1376 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023 22:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.