Planta care te poate scăpa de obezitate

Planta care te poate scăpa de obezitate
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Antioxidanţii din hibiscus deţin proprietăţi anti-obezitate, susţine un nou studiu în domeniu. Descoperirea ar putea conduce la găsirea unor alternative alimentare la medicamentele actuale prescrise pentru ţinerea sub control a greutăţii corporale.

Studiul, publicat în International Journal of Food Science and Technology, în decembrie 2022, a cercetat felul în care compuşii antioxidanţi (extracte fenolice) şi acizii organici (acid hidroxicitric) obţinuţi din Hibiscus sabdariffa, o varietate rezistentă de hibiscus, pot să inhibe formarea celulelor adipoase, scrie Agerpres. În timp ce celulele tratate doar cu acid hidroxicitric nu au prezentat modificări ale conţinutului de grăsime din adipocite, extractele fenolice au putut să reducă acumulările de lipide cu aproximativ 95 la sută în celulele stem derivate din ţesut adipos uman. „Aceşti compuşi fenolici sunt obţinuţi din plante şi pot fi consumaţi de oameni, de aceea ar trebui să existe puţine efecte secundare sau chiar deloc“, a declarat coordonatoarea studiului, Manisha Singh, care urmează studii de doctorat în Melbourne, Australia.

Potrivit unui comunicat publicat de Institutul Regal de Tehnologie din Australia (RMIT), consumul excesiv de lipide poate duce la formarea de celule adipoase, denumite adipocite, care au un rol vital în reglarea energiei organismului şi a glicemiei. Dacă aportul energetic depăşeşte consumul, acest fapt poate să ducă la creşterea atât a mărimii, cât şi a numărului de celule adipoase, contribuind la instalarea obezităţii.

Citit 5509 ori Ultima modificare Duminică, 19 Martie 2023 12:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.