Micile trucuri, de mare ajutor ca să-ți potolești foamea

Micile trucuri, de mare ajutor ca să-ți potolești foamea
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În cazul în care urmați o dietă, e bine de știut că sunt câteva trucuri care te pot ajuta să-ți potolești pofta de mâncare și să te simți sătul mai mult timp.

Porțiile mai mari de mâncare sunt un prim ajutor. Desigur, depinde ce mâncăm. Volumetria este conceptul de a consuma alimente care conțin multă apă. De exemplu, fructele, legumele, smoothie-urile sau supele conțin multă apă. Aceste alimente, cu conținut scăzut de calorii, te vor ajuta să rămâi sătul mai mult timp și să fii hidratat. Persoanele care au mâncat mai multe alimente bogate în apă au consumat mai puține calorii pe parcursul zilei.

Un consum mai mare de proteine este și el de ajutor. De obicei, o dietă tradițională conține: 15 la sută proteine, 30 la sută grăsimi și 60 la sută carbohidrați. Schimbă acest raport în favoarea proteinelor: 20-25 la sută proteine, 30-35 la sută grăsimi și 45-50 la sută carbohidrați. Persoanele care au mâncat mai multe proteine au pierdut kilogramele în plus mai ușor și mai repede. În plus, au suferit mai puține crize de foame.

Nu în ultimul rând, nu uita de fibre. Majoritatea oamenilor consumă mult mai puține fibre decât cele 25 de grame recomandate pentru femei și 38 de grame pentru bărbați. Fibrele tind să încetinească digestia, ceea ce înseamnă că te vei simți sătul mai mult timp. În același timp, va crește nivelul de grelină, hormonul foamei, care spune creierului că este mulțumit cu mai puține calorii decât ai putea obține dintr-o masă fără fibre. Pentru o digestie mai ușoară, distribuie fibrele în mod uniform între mese și gustări.

 

Citit 3843 ori Ultima modificare Joi, 01 Iunie 2023 11:27

1 comentariu

  • postat de reteta...
    Duminică, 04 Iunie 2023 13:22
    89.136.7.***
    proteine la cuptor , cu salata de carbohidrați.
    iar ca desert prăjitura de fibre....
    hi,hi,hi...
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.