Secretele zacuștii

Secretele zacuștii
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Secretul bulionului 

 Dacă alegi să faci o rețetă de zacuscă în care se pune bulion, trebuie să știi când e momentul potrivit pentru asta. Ei bine, acest ingredient se adaugă după ce legumele cu texturi ceva mai dure au fost călite. Mai exact, va trebui sa îl introduci în cratiță în momentul în care condimentezi, înainte să înceapă fierberea.

Cât se fierbe zacusca?

Timpul pe care trebuie să îl aloci fierberii zacuștii e de 60 de minute. După ce au trecut cele 60 de minute, ar trebui ca zacusca ta să fie gata de pus în borcane sterilizate. Ai însă în vedere faptul că în tot acest timp trebuie sa mesteci continuu. Dacă nu procedezi astfel, riști ca întreaga compoziție să ți se lipească de oală. Este, într-adevăr destul de obositor, dar e cel mai sigur așa. 

La ce temperatură se face zacusca la cuptor?

Pregătirea ingredientelor se face la fel ca la orice tip de zacuscă, doar că în momentul în care ajungi la pasul cu fierberea, bagi oala în cuptor. Acesta trebuie setat pe 150 grade Celsius. După 30 de minute scoate cratița, amestecă și mai las-o pentru încă 30 de minute.

Citit 1567 ori Ultima modificare Vineri, 10 Noiembrie 2023 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.