Mâncarea de post e sănătoasă, dar nu ne ferește de îngrășare

Mâncarea de post e sănătoasă, dar nu ne ferește de îngrășare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Chiar dacă mâncarea de post e sănătoasă, e posibil să luăm câteva kilograme în plus. Iată la ce spune medicul nutriționist Mihaela Bilic să fim atenți.

"Vreau să le atrag atenția telespectatorilor care este dușmanul postului. Primul este zahărul și al doilea uleiul. În postul adevărat, uleiul este permis doar în weekend. Am numărat, sunt zece zile cu dezlegare la ulei și vin în postul de 40 de zile", a spus medicul nutriționist, în emisiunea "La Măruță", de pe Pro TV.

Produsele de post sunt bogate în ulei, produs care are rol inflamator. "Toate produsele de post sunt extrem de bogate în ulei. Uleiul vegetal are Omega 6 care este pro inflamator și noi în post ne simțim inflamați, pune stăpânire inflamația pe noi. Nu avem voie să mâncăm ouă și pește care au Omega 3 și ne trezim cu Omega 6 din belșug", a precizat Mihaela Bilic.

Nutriționista a precizat că e foarte important să fim atenți la cantitatea de zahăr și ulei din produse.

"Dacă ținem postul, trebuie să fim atenți la cantitatea de zahăr și ulei din produse. O fi el vegetal, dar excesul de ulei este belea. Știți de cât ulei avem nevoie pe zi? Una, două linguri", a mai precizat medicul nutriționist. "Pornim de la un produs banal pe care îl știe toată lumea: pâinea. Avem aici o pâine curată, care are zero zahăr și zero grăsimi. Pornim de la un ingredient de post, absolut sănătos. În momentul în care alegem pâine prăjită, ce credeți că are în plus? 5 grame de grăsime și 7 grame de zahăr, deci avem o pâine cu zahăr și grăsime, ca să se rumenească frumos. Apoi crackerșii conțin 10 grame de grăsime. Cu toate că voi îi vedeți ca pe niște biscuiței uscați, ei nu sunt pâine. Sunt pâine cu ulei. Foarte important de știut", a afirmat medicul nutriționist.

Nici covrigii nu sunt recomandați pe timpul postului fiindcă îngrașă foarte tare. "Te îngrașă rău! Amestecul de ulei cu făină este cea mai bună rețetă de îngrășat. Oamenii îi servesc ca pe pâine. Deci sunt de post, dar nu sunt pâine și nu se mănâncă așa cum se mănâncă pâinea, ci ca un aperitiv mic. Mâncăm 2-3 covrigei", a mai spus dr. Bilic.

Citit 1010 ori Ultima modificare Vineri, 05 Aprilie 2024 18:10

1 comentariu

  • postat de Ion
    Duminică, 07 Aprilie 2024 06:30
    5.13.205.***
    Deci dieta vegana nu inseamna neaparat dieta sanatoasa!
    0
    1

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro