Mici secrete pentru a scăpa de marea mahmureală

Mici secrete pentru a scăpa de marea mahmureală
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Mahmureala este o reacție firească a organismului, ce apare în urma metabolizării alcoolului în ficat și a eliberării unei substanțe toxice, numită acetaldehidă. Atunci când te confrunți cu mahmureală, consumul unor alimente sau băuturi te poate ajuta să îți revii mai repede.

Apa – este cel mai bun remediu pentru mahmureală. Alcoolul deshidratează organismul, iar apa este esențială ca să îți revii după mahmureală. Alege apă plată cu conținut scăzut de sodiu sau apă alcalină.

Ceaiul Verde - este energizant, cu un gust răcoritor și poate înlocui cu succes cafeaua.

Ceaiul de ghimbir și de mentă – alungă greața și au un efect calmat asupra stomacului.

Băuturi energizante cu electroliți – greața, amețeala și extenuarea apar din cauza lipsei de electroliți. Asigură-te că ai la îndemână astfel de băuturi revigorante sau apelează la apa de cocos, care conține atât electroliți, cât și vitamine și antioxidanți care te ajută să îți revii mai repede după o noapte în care ai petrecut.

Sucul de fructe sau de legume - orice suc pe care îl poți prepara din fructele sau legumele din frigider ajută la reglarea echilibrului electrolitic.

Zeama de varză - este un remediu popular recunoscut. De asemenea, sunt bune și ciorbele acre, care au o mulțime de substanțe nutritive provenite de la legume și zarzavaturi de care are nevoie organismul tău deshidratat.

Bananele – alcoolul duce la deshidratare și la pierderea mineralelor de sodiu și potasiu. Bananele, prin conținutul ridicat de potasiu, te ajută să îți refaci rezervele de potasiu din organism și să te recuperezi după o noapte în care ai consumat alcool.

Micul dejun - nivelul scăzut al glicemiei contribuie la apariția unor simptome specifice mahmurelii. Mâncarea de dimineață ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge pentru a ameliora parțial acest disconfort.

Nucile – consumul de alcool îți diminuează resursele de magneziu din organism. Iar nucile ajută la reducerea simptomelor și la refacerea depozitelor.

Spanacul – conține cantități importante de folat, iar studiile au demonstrat că alcoolul blochează absorbția folatului. Iar refacerea nivelului de folat din organism este extrem de importantă.

De cealaltă parte, nu sunt recomandate mâncărurile grase și nici sucurile de citrice, pentru că riști să îți irite stomacul.

Citit 2181 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Mai 2024 13:55

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro