Laptele, potențial pericol pentru anumite persoane

Laptele, potențial pericol pentru anumite persoane
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Medicul nutriționist Mihaela Bratu spune că laptele ar trebui consumat numai după ce se verifică o eventuală intoleranță sau sensibilitate, consemnează DC News. Aceasta a explicat că deși era un aliment de bază încă de pe vremea bunicilor, aceștia nu consumau lapte zilnic, iar de obicei optau pentru cel "covăsit".

"Am fost la cursuri de biochimie ale profesorului Anghel, de la Facultatea de Medicină, ca să pot înțelege mai profund nutriția și l-am auzit inclusiv pe dumnealui că acest lapte pasteurizat nu aduce niciun beneficiu organismului. Deci cumva sunt argumente și în medicină și aș spune că laptele este un aliment pe care mamiferele îl produc în primii ani de viață pentru hrănirea puilor. Noi am luat acest lapte și îl ducem mai departe.

L-am avut și pe timpul bunicilor, și-mi aduc aminte de acel lapte cu cacao, care era ceva minunat, doar că nu îl consumam în fiecare zi. Cumva nici nu aveau bunicii și străbunicii noștri un mediu de păstrare a laptelui, care este un aliment extrem de perisabil și se transformă foarte repede într-un lapte covăsit. Deci cumva era transformat, prin procesul de fermentare, care îi schimbă total compoziția și biodisponibilitatea pentru organism", a spus Lavinia Bratu.

Iaurtul este un probiotic extraordinar, vorbim despre alimentele-medicament, și unul dintre alimentele-medicament sunt aceste probiotice și prebiotice, a mai arătat medicul nutruționist.

Laptele conține o varietate de nutrienți esențiali pentru organismul uman. Iată o listă cu principalele elemente nutritive din lapte:

Proteine - Laptele este o sursă importantă de proteine de înaltă calitate, cum sunt cazeina și proteinele din zer, esențiale pentru creștere și repararea țesuturilor.

Grăsimi - Conținutul de grăsime variază în funcție de tipul de lapte (de exemplu, lapte integral, semidegresat, degresat). Grăsimile din lapte oferă energie și contribuie la absorbția vitaminelor liposolubile.

Carbohidrați (lactoză) - Lactoza este principalul carbohidrat din lapte, furnizând energie rapidă. Unii oameni au intoleranță la lactoză, ceea ce înseamnă că nu o pot digera bine.

Calciu - Laptele este una dintre cele mai bune surse de calciu, necesar pentru sănătatea oaselor și a dinților.

Citit 1246 ori Ultima modificare Luni, 26 August 2024 18:38

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro