De ce să evităm înghețata pe caniculă

De ce să evităm înghețata pe caniculă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Deși pare alegerea perfectă pentru zilele toride, înghețata consumată pe caniculă poate aduce mai multe probleme decât beneficii.

Răcoritoare doar pe moment, aceasta provoacă un șoc termic în organism, mai ales când este consumată brusc. Diferența mare de temperatură între corpul înfierbântat și produsul rece poate duce la dureri de gât, migrene sau chiar crampe digestive.

În plus, majoritatea sortimentelor de înghețată sunt bogate în zahăr, aditivi și grăsimi, ceea ce îngreunează digestia și contribuie la deshidratare, exact opusul a ceea ce are nevoie organismul vara.

Specialiștii recomandă în schimb băuturile la temperatura camerei sau gustările ușor răcoritoare, pe bază de fructe proaspete. Acestea ajută la hidratare și mențin echilibrul termic intern fără a stresa corpul.

Citit 258 ori Ultima modificare Luni, 09 Iunie 2025 15:37

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro