Sfaturi. De ce e bine să consumăm ficat de pui?

Sfaturi. De ce e bine să consumăm ficat de pui?
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ficățeii de pui sunt bogați în proteine și au puține calorii Pentru o alimentație echilibrată, este important să ții cont de necesarul zilnic de proteine și de nutrienți esențiali, dar și de numărul de calorii pe care îl au alimentele pe care le consumi. 

Contribuie la îmbunătățirea vederii

Ficatul de pui este un aliment bogat în nutrienți, care conține o varietate de vitamine și minerale care sunt importante pentru sănătatea generală a ochilor. Ficatul de pui este o sursă bună de vitamina A sub formă de retinol, alfa și beta-caroten, inclusiv licopen, care mențin sănătatea retinei și pot reduce considerabil riscul de cataractă, dar și Zinc, esențial pentru celulele din retină și care, de asemenea, poate ajuta împotriva degenerescenței maculare cauzate de vârstă.

30 de grame de ficăței de pui conțin aproximativ 130% din doza zilnică recomandată de vitamina A, care este de 900 mcg pe zi pentru bărbați și 700 mcg pe zi pentru femei.

 

Citit 3737 ori Ultima modificare Vineri, 08 August 2025 16:49

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Gigi
    Sâmbătă, 09 August 2025 11:27
    89.136.187.***
    Organele de animale si pasari contin cantitati mari de
    purine, acestea cresc foarte mult acidul uric din sange
    ducand la guta si la afectiuni renale si articulare.
    0
    4

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.