Secretele micilor care se topesc în gură

Secretele micilor care se topesc în gură
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Micii trebuie să se topească în gură, să fie suculenți, fragezi și cu o textură nu foarte elastică.

Se pot obține toate aceste efecte, folosind carne de vită neapărat cu grăsime, precum cea din zona pulpei sau, și mai bine, adăugând carne de miel sau oaie. Specialiștii spun ca proporția de grăsime din compoziția de mici trebuie să fie măcar de 20%, pentru ca aceștia să nu se usuce în timpul preparării termice. Procentul de grăsime mai poate fi acoperit, în funcție de gusturi, și cu seu de oaie. Se mai pot prepara mici din piept de porc în amestec cu vită, ori doar din pulpă de oaie.

Mai nou, vegetarienii se pot bucura de acest preparat în varianta din soia sau proteină de mazăre.

Usturoiul trebuie folosit din belșug, pentru că asigură binecunoscuta aromă. Se recomandă circa zece căței de usturoi medii la un kilogram de carne.

Citit 2337 ori Ultima modificare Duminică, 09 Noiembrie 2025 12:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.