Laptele matern reduce hiperactivitatea copiilor

Laptele matern reduce hiperactivitatea copiilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cercetătorii israelieni au descoperit că bebeluşii alăptaţi la sân prezintă un risc mai redus de a dezvolta tulburarea caracterizată prin hiperactivitate însoţită de deficit de atenţie (ADHD – Attention Deficit Hyperactivity Disorder) decât cei care au fost hrăniţi cu lapte obişnuit, potrivit unui studiu publicat de revista Breastfeeding Medicine.

Medicii pediatrii încurajează mamele să-şi hrănească bebeluşii cu lapte de la sân, pentru că acesta are o valoare nutritivă optimă, este mai uşor de digerat şi conţine anticorpi ce ajută sistemul imunitar şi hormonal al copilului să-i ofere o stare de linişte.

La toate aceste beneficii se adaugă, conform studiului menţionat, şi proprietatea laptelui matern de a preveni apariţia sindromului ADHD. Dar, cercetătorii sunt precauţi şi precizează că au dovedit doar existenţa unei corelaţii semnificative între alimentaţia cu lapte matern şi o incidenţă mai redusă a hiperactivităţii la copii. Această afecţiune este frecvent diagnosticată la copii şi adolescenţi şi este cauzată de mai mulţi factori, aşa că este puţin probabil să fie influenţată doar de acest singur element. Potrivit Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi, 280 de gălăţeni beneficiază în prezent de tratament pentru deficit de atenţie.

Citit 12229 ori Ultima modificare Miercuri, 21 August 2013 14:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.