SFATUL NUTRIŢIONISTULUI: Adăugaţi ou fiert în salată

SFATUL NUTRIŢIONISTULUI: Adăugaţi ou fiert în salată
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un studiu finanţat de Centro Americano Nutricional del Huevo a dezvăluit că oul poate aduce beneficii suplimentare salatei, deoarece potenţează absorbţia de carotenoide (pigmenţi care conţin vitamina A). Concret, carotenoidele sunt cele care dau o culoare determinată legumelor.

"O salată cu legume de diferite culori oferă corpului mai multe tipuri de carotenoide: betacaroten, luteină, zeaxantină şi licopen. Lipidele pe care le conţine oul potenţează absorbţia de carotenoide", afirmă nutriţionistul Wayne Campbell.

În opinia lui Jung Eun Kim, cercetător participant la studiu, una din marile probleme actuale este că populaţia nu mănâncă suficiente verdeţuri, iar atunci când mănâncă salată o asezonează cu tot felul de sosuri sau dressinguri calorice, care o fac să-şi schimbe gustul şi să devină chiar mai calorică decât un hamburger cu brânză. Este important să adăugăm un ou fiert la salată, nu doar pentru că îi oferă un gust deosebit, ci şi pentru că este slab caloric (70 de calorii, dacă este fiert).

"Oul este un aliment bogat în nutrienţi care conţine aminoacizi esenţiali, grăsimi nesaturate şi vitamine din grupa B", subliniază Kim. Nutrţționistul atrage atenţia şi în privinţa dressingurilor de salată. Multe dintre ele conţin între 140 şi 160 de calorii la doar două linguriţe. În schimb, un ou mare întreg conține doar 70 de calorii şi are un aport de şase grame de proteine.

Citit 2774 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Ianuarie 2016 00:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.