Aerul viciat de la serviciu PROVOACĂ lipsă de randament

Aerul viciat de la serviciu PROVOACĂ lipsă de randament
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Atunci când salariaţii simt că nu mai pot face faţă la serviciu, vina poate fi a aerului de la locul de muncă, potrivit rezultatelor unui recent studiu american. Cercetătorii susţin că aerul respirat la serviciu poate avea efecte nefaste asupra funcţiilor cognitive, din cauza marii concentraţii de dioxid de carbon din spaţiile închise. Eficienţa se poate recâştiga printr-o gură de aer proaspăt, potrivit Agerpres.

Conform autorilor studiului publicat în revista “Environmental Health Perspectives”, dioxidul de carbon emis de salariaţi rămâne în aer ca urmare a proastei aerisiri a locului. Cercetătorii au studiat mediul profesional a 24 de persoane timp de şase zile cu program de lucru clasic - de la 9,00 la 17,00. Voluntarii au fost expuşi la trei niveluri de calitate a aerului interior, relatează metronews.fr.

La sfârşitul programului de lucru, participanţii la studiu au fost supuşi unui test care a avut ca scop evaluarea ansamblului capacităţilor cognitive folosite în activitatea de la locul de muncă, cum ar fi reacţia la o situaţie de criză sau căutarea şi utilizarea informaţiei. Studiul a arătat că un mediu curat face ca salariaţii să fie mai eficienţi. O încăpere bine aerisită, în care normele de mediu sunt respectate, duce la îmbunătăţirea performanţelor la locul de muncă. În concluzie, cercetătorii recomandă o scurtă ieşire la aer curat pentru o mai bună concentrare asupra sarcinilor de serviciu.

Citit 2542 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Martie 2016 02:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.