ŞCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE/ Febra animalelor de companie

ŞCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE/ Febra animalelor de companie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători. Continuăm subiectul început săptămâna trecută - febra animalelor de companie, reamintind faptul că la animale, temperaturile critice sunt: sub 37 grade Celsius sau peste 39,5 grade Celsius. Iată ce e de făcut în fiecare dintre aceste situaţii.

Hipotermie!

În cazul hipotermiei (animalul are sub 37 grade Celsius), medicii vă recomandă să mutaţi patrupedul într-un loc cald, învelindu-l într-un material călduros şi lipind de el una, doua sticle cu apă caldă. În cazuri severe (sub 32 grade Celsius) îl puteţi îmbăia în apă caldă şi apoi îl ţineţi într-un prosop pufos, la căldură. Aceste măsuri ţin de primul ajutor. Oricum va trebui să apelaţi la medicul specialist pentru a verifica dacă nu există urmări ale acestei hipotermii. Pentru că o temperatură mai scăzută decât cea normală ar putea însemna că animalul este în stare de şoc, suferă de anemie sau de o infecţie virală.

Peste 40 de grade, viaţa e în pericol!

Veterinarii atrag atenţia că, dacă temperatura animalului depăşeşte 40,6 grade Celsius, viata acestuia este în pericol. De pildă, la pisici, o febră care depăşeşte 41 de grade poate afecta organe vitale. Ca şi în cazul oamenilor, febra poate fi cauzată de boli metabolice, infecţii cu paraziţi, infecţii cu bacterii, boli endocrine, infecţii cu microorganisme, diferite inflamaţii în anumite zone ale corpului, tumori cancerigene, infecţia cu toxine, intoxicaţia cu medicamente, infecţii provocate de muşcături sau înţepături de insecte sau de cauze necunoscute.

Citit 3006 ori Ultima modificare Joi, 24 Martie 2016 16:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.