ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE/ Ruptura de ataşament
Foto: Sursa foto: Internet

ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE/ Ruptura de ataşament
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vă vom oferi sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea animalelor de companie. Continuăm tema dedicată comunicării cu animalului de companie. Aşa cum spuneam, câinele nu doar că înţelege comenzile stăpânului, el şi simte stările de spirit ale omului, reacţionând în consecinţă. Cu cât stăpânul este mai iritat sau mai nervos, anticipând o eventuală purtare rea a animalului, este vorba aici mai ales de câini, cu atât animalul va reacţiona mai puternic, va lătra, va fi agitat, va sări să muşte, pentru că, în mintea lui, stăpânul este în pericol la apariţia unei persoane străine sau unui alt câine.

Da, există un asemenea risc, avertizează chinologic. Şi este întărit de suspiciunea unor stăpâni de câini sau membri ai familiei acestora, că animalul îi… urăşte. Ei bine, nu e vorba de ură, ci de încercarea câinilor de a-i evita, pentru că ştiu că apropierea de aceştia nu le aduce nimic bun. Atunci se produce aşa-numita ruptură de ataşament, când pur şi simplu persoana respectivă nu mai contează pentru câine.

Subliniem că aceste rupturi de ataşament se produc în urma unor repetate experienţe neplăcute pe care câinele le-a avut alături de persoana respectivă.

Cum se manifestă un câine care nu mai este ataşat de stăpân? Precum acei căţei care aleargă bezmetici cu alţii prin parc şi nu-şi bagă stăpânii în seamă. Nu doar prea multă autoritate, ci şi prea multă libertate strică! Potrivit chinologilor, multe rupturi de ataşament se produc şi pentru că animalul este lăsat fără absolut niciun fel de control, lăsat să se poarte şi să acţioneze cum vrea!

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE

Citit 2268 ori Ultima modificare Joi, 28 Iulie 2016 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.