Cum să recunoşti un BULION de roșii de calitate
Foto: Sursa foto: feellikecooking.ro

Cum să recunoşti un BULION de roșii de calitate
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Tomatele sunt printre cele mai studiate legume, şi asta datorită licopenului, relatează adevarul.ro. Acest carotenoid găsit în roşii şi în tot ce e făcut din ele a intrat în atenţia cercetătorilor pentru proprietăţile sale antioxidante şi anticancerigene.

Roşiile transformate în bulion ori în pastă de tomate sau ketchup protejează împotriva cancerului de prostată şi nu numai, au arătat studiile realizate de-a lungul timpului. Asta deoarece, prin preparare termică, licopenul devine biodisponibil (mai activ biologic).

Ideal ar fi să prepari în casă atât bulionul, cât şi sucul de roşii, deoarece numai aşa poţi fi sigur că mănânci ceva autentic. Iar roşiile ar trebui să fie de grădină (conţin acid glutamic, care le dă un gust savuros), provenite din soiuri cât mai vechi ori crescute ecologic. Însă pentru a face bulion în casă, este nevoie şi de câteva abilităţi şi, mai ales, de timp. În lipsa acestora, alternativa sunt produsele din supermarket.

Dacă nu vrei să te păcăleşti atunci când cumperi un produs obţinut din tomate, citeşte cu atenţie eticheta. Primul ingredient trebuie să fie roşiile, de preferat în cantităţi cât mai mari. Alege produsele care au peste 100 g de roşii la 100 g de produs.

Iată cum recunoşti un preparat din tomate de calitate:

Bulion

Dacă te uiţi cu atenţie pe eticheta unor borcane cu bulion, ai să observi că, de fapt, cumperi altceva, pentru că cele mai multe conţin sos de bulion. Unii producători inscripţionează cuvântul “bulion” cu litere mari şi cuvântul “sos” cu litere foarte mici. Bulionul este un aliment semifluid, obţinut prin fierberea roşiilor pasate. ”Sosul de bulion, în schimb, este un lichid de o anumită consistenţă, care are în compoziţia sa substanţe de îngroşare de tipul gumă (guar, xantan). Iar când gospodinele îl văd aşa consistent, cred că e autentic. Este, însă, un fals!”, explică profesorul Gheorghe Mencinicopschi.

Pasta de tomate

Între bulion şi pasta de tomate există diferenţe doar în ceea ce priveşte cantitatea de substanţă uscată adăugată. Aceasta se găseşte în cantitate mult mai mare în pasta de tomate. CITEȘTE MAI MULTE DETALII - CLICK AICI

Citit 5738 ori Ultima modificare Miercuri, 03 August 2016 09:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.