Cum se gătesc corect SCOICILE
Foto: Sursa foto: eva.ro

Cum se gătesc corect SCOICILE
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Scoicile sunt foarte gustoase, dar şi sănătoase, de aceea este recomandat să le incluzi cât mai des în alimentaţie. În cazul în care nu ştii exact cum se prepară, îţi oferim câteva sfaturi esenţiale, prezentate de eva.ro. Iată de ce trebuie să ţii cont:

Scoicile proaspete

Scoicile proaspete, pe care le poţi cumpăra din pescării sau marile magazine, se pot consuma crude, asezonate cu sosuri speciale sau doar cu puţină zeamă de lămâie. În acest caz, scoicile trebuie să fie foarte proaspete şi vii. Alege numai scoici care au cochilia întreagă şi care nu sunt deloc desfăcute.

Păstrează-le pe un pat de gheaţă până le prepari, dar intervalul de timp dintre achiziţionare şi consumare trebuie să fie cât mai mic. Este obligatoriu ca scoicile consumate crude să fie foarte proaspete. Acestea se desfac cu un cuţit şi se păstrează pe una dintre cochilii, peste care se toarnă sosul sau zeama de lămâie, iar apoi se servesc direct din cochilie.

Scoicile proaspete trebuie să aibă un miros plăcut, de mare, şi o consistenţă proaspătă. Aruncă-le pe cele care par alterate sau au un miros neplăcut.

De asemenea, scoicile proaspete pot fi gătite la abur, la cuptor şi chiar pe grătar.

Înainte de prepararea lor, este foarte important să le speli bine-bine sub jetul de apă rece şi să freci cochilia cu o perie dură pentru bucătărie. Vei îndepărta în acest fel impurităţile, iar scoicile vor putea fi incluse întregi în preparatele tale culinare.

Scoici întregi congelate

Şi în cazul în care ai ales scoici întregi congelate va trebui să le laşi să se dezgheţe, de preferat peste noapte, în frigider. Scoicile se spală apoi foarte bine, sub jetul de apă, iar cochilia se freacă cu o perie dură pentru a îndepărta impurităţile. Scoicile întregi pot fi preparate la abur. Alege-le numai pe cele care au cochilia întreagă şi sunt perfect închise.

Adaugă o cană cu apă într-o oală adâncă, pune scoicile, acoperă oala cu capac şi lasă la foc mic timp de zece minute după ce scoicile se desfac. Scoate scoicile din oală cu o paletă şi aruncă-le pe cele care nu s-au desfăcut. Le poţi include astfel întregi în preparate precum paste, supe, sosuri.

Atenţie! Scoicile care au fost congelate nu se consumă crude! PENTRU MAI MULTE DETALII, CLICK AICI

IATĂ cum poţi desface uşor scoicile:

Citit 9642 ori Ultima modificare Luni, 25 Iulie 2016 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.