Cum să PREVII picioarele umflate, cu ajutorul mişcării

Cum să PREVII picioarele umflate, cu ajutorul mişcării
Cu cât faci mai multă mişcare, cu atât vei avea o musculatură mai sănătoasă şi o circulaţie sangvină mai bună
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Senzaţia de picioare grele afectează de la mic la mare, în special persoanele care au trecut de 40 de ani, gravidele sau persoanele care se luptă cu kilogramele în plus. Dureri la nivelul gleznelor, al gambelor, senzaţia de picioare umflate sunt doar câteva dintre neplăcerile cauzate de această afecţiune.

Retenţia de apă este una dintre cauzele favorizante ale senzaţiei picioarelor greoaie, ce se manifestă cu precădere seara. În plus, un rol destul de important îl joacă şi încălţămintea nepotrivită, sedentarismul şi lipsa hidratării constante. Imediat ce s-a instalat această afecţiune, circulaţia sângelui este încetinită, iar toxinele nu mai sunt drenate şi eliminate, aspect care menţine senzaţia de picioare greoaie. Estrogenul, hormonul feminin, are o cotă parte în această problemă, deoarece favorizarea retenţia apei şi stagnarea sanguină.

În plus acest hormon variază destul de mult în timpul ciclului menstrual, aspect care influenţează circulaţia sangvină. Odată ce ai observat apariţia acestui simptom al picioarelor grele este indicat să iei de urgenţă măsurile necesare deoarece în timp se poate ajunge la maladii venoase mult mai severe, amintind aici varicele, edemele şi ulcerul varicos.

Mişcarea zilnică este indispensabilă

Cu cât faci mai multă mişcare, cu atât vei avea o musculatură mai sănătoasă şi o circulaţie sangvină mai bună. Profită de timpul frumos de afară şi plimbă-te în ritm alert, pe plajă, pe malul unui râu, mergi cu bicicleta sau cu rolele. Poţi să te înscrii la cursuri de dans, yoga, pilates sau să joci tenis de câmp în aer liber. Pentru mişcare nu există vârstă, naţionalitate sau sex. Trebuie doar să îţi faci timp. Astfel, vei observa că musculatura ta se va tonifia, circulaţia la nivelul membrelor şi nu numai se va îmbunătăţi, iar senzaţia de picioare grele va dispărea ca prin magie. Un alt aspect destul de important este acela că, făcând mişcare în mod constant, vei triumfa împotriva surplusului de kilograme, problemă care atrage de obicei senzaţia de picioare grele, balonarea sau constipaţia.

Citit 3797 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2017 15:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.