Atenţie la escrocheriile de la locul de muncă

Atenţie la escrocheriile de la locul de muncă
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Escrocheriile referitoare la locurile de muncă şi la angajare ţintesc anumite persoane. Acelea care fie îşi caută un loc de muncă, fie doresc să îl schimbe. De cele mai multe ori acestea promit un venit considerabil - uneori acesta fiind oferit chiar şi în schimbul unui efort infim sau fără efort.

Escrocheriile de tipul „lucraţi de acasă" sunt adesea promovate prin e-mailuri spam sau reclame anunţuri la aviziere. Majoritatea acestor anunţuri nu sunt oferte reale de muncă. Multe dintre ele sunt faţade pentru activităţi de spălare de bani sau scheme piramidale.

În ultimul timp însă, escrocii au început să profite de platformele de social media, încercând prin intermediul lor să contacteze potenţiale victime care le-ar putea cădea în plasă. 

Uneori, escrocii urmăresc doar să afle datele contului dumneavoastră bancar, astfel încât să îl poată accesa. 

Există un tip de escrocherii promovat ca şi oportunitate de afaceri. Vi se poate solicita efectuarea unei plăţi în avans (pentru ceva care nu funcţionează sau nu corespunde cu ceea ce v-aţi aşteptat) sau recrutarea altor persoane.

Ce trebuie reţinut este că nu există căi rapide şi sigure de a vă îmbogăţi şi că nu trebuie să trimiteţi niciodată datele contului bancar sau ale cardului de credit nici unei persoane necunoscute şi în care nu aveţi încredere.

Citit 7909 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Noiembrie 2017 09:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.