Elevii - părinţi fără voie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conform unui studiu realizat recent, 83 de tineri cu vârste cuprinse între 14-18 ani, mulţi dintre ei încă elevi, află zilnic că au devenit părinţi fără voie. Asociaţia Română a Tinerilor cu Iniţiativă, cea care a realizat studiul, a mai constatat că, în România, o adolescentă din 50 rămâne însărcinată, iar o tânără din 23 păstrează copilul.

Se ştie că 29.000 de femei cu vârste cuprinse între 15-19 ani rămân anual însărcinate şi dintre acestea 500 au vârste până în 15 ani dau naştere la prunci sau îşi provoacă o întrerupere de sarcină. Anul trecut s-au născut 30.000 de bebeluşi proveniţi de la mame au vârste cuprinse între 15 şi 18 ani şi 2.000 de copii ai căror mame au între 11-15 ani.

Statisticile sunt destul de alarmante, ca urmare, asociaţia amintită şi-a propus să demareze un proiect prin care să conştientizeze în rândul tinerilor riscurile începerii vieţii sexuale în rândul tinerilor. Parte din acest proiect este şi un concurs de scurt-metraje care se adresează elevilor din clasele VII-XII şi constă în realizarea unui film de maxim 20 de minute care să ilustreze aspecte importante ale vieţii cuplurilor tinere, ale dificultăţilor pe care le pot întâmpina, dar şi a responsabilităţilor pe care şi le asumă sau nu.

Toţi participanţii vor fi invitaţi la Gala de Decernare a Premiilor "Părinţi fără voie". Premiile vor consta în echipamente sportive, sisteme de operare, aparate de fotografiat, softuri educaţionale, abonamente la teatru, film, echitaţie şi escaladă, anunţă organizatorii pe site-ul www.parintifaravoie.ro.

Câştigătorul premiului I va avea ocazia să realizeze un stagiu de practică în Studioul de Televiziune TVS Craiova, să-şi modifice scurt-metrajul şi să-l transforme în spot video care îi va purta numele şi care va fi difuzat în perioada octombrie - decembrie 2009.

Înscrierile se pot face până la data de 10 octombrie 2009, ora 20.00, fie prin poştă, la adresa Craiova, str. Lyon, nr.3, bl.G10, sc.1, ap.17;

sau prin mail la adresaAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. care să conţină formularul de înscriere şi un link de la care poate fi descărcat filmul.

Citit 633 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.