Jumătate dintre profesori au renunţat la examen

Jumătate dintre profesori au renunţat la examen
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Suplinitorii necalificaţi, mai conştiincioşi decât cei cu patalama * Din 106 n-au renunţat decât 3 *

Candidaţii care s-au înscris pentru susţinerea concursului pentru suplinire în învăţământ au chiulit masiv de la examenul scris, care a avut loc ieri. Dintre cei 382 care şi-au depus cerere, au ajuns la Grupul Şcolar de Marină, locul unde s-a ţinut concursul, doar 252.

Nici măcar aceştia n-au rămas în formaţie completă până la sfârşitul probei. 55 au renunţat după o oră, astfel că lucrările lor au fost anulate.

Un calcul simplu arată că aproximativ jumătate dintre suplinitorii calificaţi au considerat că nu fac faţă acestui test scris.

„Este grav că se întâmplă aşa. Înseamnă că totuşi nivelul lor de pregătire este foarte scăzut”, spune inspectorul general-adjunct Onuţ Atanasiu.

Acesta susţine că e bine că anul acesta li se va permite şi suplinitorilor care au note peste 7.00 să ia ore suplimentare şi să fie repartizaţi şi pensionari pe posturi rămase libere, deoarece altfel ar fi trebuit să apeleze la mai mulţi necalificaţi. 

Despre subiectele date ieri la suplinire calificată, părerile sunt împărţite. Candidaţii de la unele discipline, cum ar fi engleza, susţin că au primit itemi mai dificili decât cei din iulie. La fizică, inspectorul general-adjunct, Onuţ Atanasiu, susţine că examenul a fost la fel de greu. 

Rezultatele pentru suplinitorii calificaţi se afişează pe 8 august, pe 9  se depun contestaţiile, iar pe 10 se afişează notele după recorectare.

Astăzi, rezultatele şi contestaţiile la necalificaţi

Mai hotărâte să ocupe un post în învăţământ par persoanele care nu au studii în domeniu. Dintre cei 106 necalificaţi s-au prezentat la concurs nu mai puţin de 103. Pentru aceştia, rezultatele se vor afişa astăzi.

„În termen de 2 ore de la afişarea rezultatelor, se pot depune eventualele contestaţii”, mai anunţă inspectorul general-adjunct.

Citit 1928 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.