Sâmbătă, „biciclim” pentru un mediu mai curat

Sâmbătă, „biciclim” pentru un mediu mai curat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cine nu are nimic de făcut sâmbătă, 6 august, dar iubeşte natura şi mişcarea în aer liber nu are decât să se urce pe bicicletă (sigura condiţie!) şi să vină la „Păpădie” (Casa de Cultură a Sindicatelor), de la ora 8.30. De aici, se va pleca, la ora 9.00, către zona din apropierea Lacului Vânători.

Curioşii trebuie să ştie că plimbarea nu va fi doar una de agrement, ci presupune şi ceva muncă. Pe scurt, este vorba despre o acţiune - care se bazează pe voluntari - de identificare a mormanelor de gunoi, ce vor fi incluse într-o adevărată „hartă a gunoiului” din judeţul Galaţi.

În toamnă, pe 24 septembrie, toate aceste mormane de gunoi din ţară vor fi salubrizate în cadrul „Let’s do it, Romania”, cel mai mare proiect social din ţară, desfăşurat deja cu succes şi anul trecut.

Cum asta presupune ceva efort, voluntarii sunt sfătuiţi să îşi ia cu ei un pacheţel cu mâncare şi apă. Sfatul este doar pentru cei care nu au mai participat până acum la o astfel de acţiune, cei care au contribuit deja la cartarea gunoiului în etapele anterioare (9-10 iulie şi 23-24 iulie, când s-a mers la Cotul Pisicii şi în împrejurimile comunei Independenţa) ştiind despre ce este vorba. Pentru detalii se poate accesa http://blog.letsdoitromania.ro/galati.

Pentru cine nu a aflat, în cadrul primei ediţii a „Let’s do it, Romania”, de anul trecut, într-o singură zi (25 septembrie) s-au colectat, la nivel naţional, peste 550.000 de saci cu deşeuri. În total, au participat peste 200.000 de voluntari, din toate cele 41 de judeţe ale ţării.

Cine nu poate veni sâmbătă, trebuie să ştie că va mai urma o etapă de cartare a gunoiului, în perioada 20-21 august.

Acţiunea de sâmbătă este realizată împreună cu Asociaţia pentru Ecologie S.O.S - ProNatura şi Clubul de Ciclism Galaţi.

Citit 1521 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.