POLIȚIA LOCALĂ activează planul Hibernal 2017 - 2018

POLIȚIA LOCALĂ activează planul Hibernal 2017 - 2018
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Începând din această lună şi până pe data de 1 martie 2018, la nivelul Poliţiei Locale Galaţi se va derula Planul de Măsuri „Hibernal 2017 - 2018”, plan care are ca obiectiv principal înlăturarea efectelor naturale pe perioada anotimpului rece şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă în rândul participanţilor la traficul rutier pe raza de competenţă.

Practic, în cele trei luni de desfăşurare, măsurile legale întreprinse de Poliţia Locală Galaţi au drept scop funcţionarea normală a instituţiilor statului, asigurarea fluenţei circulaţiei pe drumurile publice din raza teritorială de competenţă, atât în timpul cât şi după producerea efectelor fenomenelor naturale.

Pe parcursul acestor acţiuni, Poliţia Locală Galaţi va coopera cu administratorul drumului, pentru înlăturarea efectelor naturale în posturile şi pe itinerarul de patrulare prevăzute în Planul de Ordine şi Siguranţă Publică.

În cazul atenţionărilor meteorologice se va realiza punerea în alertă a forţelor implicate în Planul de Măsuri „Hibernal 2017 - 2018”, în conformitate cu Planul realizării capacităţii operaţionale necesare gestionării situaţiilor speciale sau de criză din domeniul de competenţă al Poliţiei Locale Galaţi.

Dacă situaţia o va impune, Poliţia Locală Galaţi este pregătită să intervină în teren cu un total de 133 de poliţişti locali de ordine publică şi siguranţă rutieră şi 19 autoturisme de serviciu.

„Poliţia Locală Galaţi a implementat un plan de creştere a capacităţii operaţionale, aşa-zisul plan de alarmare, care presupune că ne putem mobiliza într-un timp scurt, conform nivelurilor de alertă, respectiv: nivelul I – alertă verde; nivelul II – alertă albastră; nivelul III – alertă portocalie şi nivelul IV – alertă roşie. Trebuie menţionat că, aceste situaţii sunt în parte similare cu codurile meteorologice. În prezent suntem pregătiţi conceptual şi logistic să facem faţă unei posibile perioade cu precipitaţii abundente. Am efectuat şi exerciţii de antrenament, şi cu sprijinul gălăţenilor, sper să depăşim cu bine şi această iarnă”, ne-a declarat directorul general al Poliţiei Locale Galaţi, Petrică Hahui.

Citit 3201 ori Ultima modificare Duminică, 10 Decembrie 2017 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.