Ajută un copil să zâmbească de Crăciun!

Ajută un copil să zâmbească de Crăciun!
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Campania "ShoeBox" a început în urmă cu opt ani, la Cluj, la iniţiativa unor oameni obişnuiţi, Oana şi Valentin Vesa, care şi-au dorit să-şi înveţe copilul să dăruiască din jucăriile sau hainele proprii, copiilor săraci din bloc. De atunci, tot mai multe oraşe s-au alăturat campaniei, adunând cutii de cadouri şi aducând zâmbete pretutindeni.

Evenimentul a început să fie organizat la Galaţi din 2012, iar până în prezent peste 1.700 de tineri şi copii au fost ajutaţi să aibă sărbători mai frumoase şi mai pline de culoare.

Anul acesta, campania "ShoeBox" sau "Cadoul din cutia de pantofi" a luat startul pe 1 decembrie şi se va încheia pe 15 decembrie, urmând ca apoi să înceapă distribuirea darurilor primite.

Ce înseamnă "ShoeBox"

Gălăţenii sunt încurajaţi să doneze lucruri noi, dulciuri, jucării sau haine care să încapă într-o cutie de pantofi, pentru copii cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani, care provin din familii nevoiaşe. Astfel, în perioada 1-10 decembrie, toţi cei care doresc să ajute pot aduce cutiile cu donaţii la punctul de colectare aflat în centrul comercial Winmarkt Galaţi, la etajul 2.

Împărţirea darurilor va avea loc între 16 şi 24 decembrie.

"ShoeBox" este despre oameni care ajută alţi oameni, despre altruism şi compasiune. În fiecare an, în preajma sărbătorilor de Crăciun, campania "ShoeBox" îşi propune să facă această perioadă mai frumoasă pentru zecile de mii de copii săraci din zone defavorizate.

Atenţie la ce puneţi în cutii!

Organizatorii atrag atenţia să nu puneţi alimente perisabile în cutii, cum ar fi produse lactate sau fructe, pentru că se pot deteriora în timpul manipulării. De asemenea, de reţinut este faptul că nu trebuie să lipiţi capacele de cutii. Acestea vor fi lipite în momentul în care veniţi cu ele la punctul de colectare.

Donaţiile în bani nu sunt acceptate.        

Citit 2068 ori Ultima modificare Duminică, 03 Decembrie 2017 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.