Ospăţ canin din portbagajul maşinii. Maidanezii, hrăniţi cu inconştienţă şi vid legislativ (VIDEO)

Ospăţ canin din portbagajul maşinii. Maidanezii, hrăniţi cu inconştienţă şi vid legislativ (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(65 voturi)

Fenomenul alimentării animalelor fără stăpân este adânc înrădăcinat la Galaţi şi are puţine şanse să fie stârpit prea curând. Cea mai nouă situaţie de hrănire a unei haite impresionante de maidanezi, ziua în amiaza-mare şi în plină stradă, a avut loc în zona Barierei Traian, episodul filmat de un trecător stârnind valuri de revoltă pe site-urile de socializare.

Imaginile surprinse de un gălăţean care, zilele trecute, avea drum prin zona intersecţiei străzii Ştefan Cel Mare cu bulevardul Coşbuc, între Spitalul de Boli Infecţioase şi autobaza Transurb, dovedesc clar reţeta perenităţii câinilor maidanezi în Galaţi şi înmulţirea continuă a acestora. Din portbagajul unei Dacii de culoare albastră, un bărbat arunca de mâncare unei haite care număra cel puţin 20 de câini, adunaţi ca la un semn ca să primească hrană. Din ceea ce se poate observa în cele câteva secunde de filmare, patrupedele şi bărbatul care îi hrănea erau familiari unii cu alţii, primii aşteptând cuminţi să primească mâncare de la cel ce nu părea defel intimidat sau speriat de numărul mare de animale care îl înconjurau înfometate. Filmuleţul postat pe site-urile de socializate a stârnit vii reacţii, în mare parte negative, din partea gălăţenilor, oripilaţi de „omenia” celui care, în opinia lor, hrănind câinii nu face altceva decât să îi încurajeze să îşi facă veacul prin zonă şi să îi determine să fie agresivi. „Ignorantul care îi hrăneşte nu realizează câte vieţi omeneşti pune în pericol”, este de părere Beatrice, în timp ce alţi utilizatori l-au indicat pe bărbatul cu pricina ca un vechi prieten al animalelor fără stăpân, care are un obicei constant de a hrăni haitele de câini din diverse zone ale urbei.

„Este o cruzime faţă de câini. Poliţia ar trebui să ii dea amendă, că sunt cel puţin cinci ani de când hrăneşte câinii”, susţine şi Dragoş, un alt utilizator.

Vid legislativ

Ceea ce nu ştiu, poate, gălăţenii indignaţi de ospeţele oferite de iubitorii de animale patrupedelor fără stăpân este că asemenea gesturi nu sunt amendate, cel puţin deocamdată. Dacă în alte oraşe ale ţării au existat proiecte şi chiar au fost adoptate hotărâri prin care se amendează chiar şi cu 2.000 de lei hrănirea animalelor fără stăpân pe domeniul public, la noi până şi proiectul este în faza de proiect.

„Este posibil ca în cursul acestui an o astfel de propunere să fie cuprinsă într-un proiect de hotărâre ce va fi supus dezbaterii şi aprobării Consiliului Local. Deocamdată, nu există o prevedere expresă în acest sens, însă pot fi aplicate sancţiuni, cum ar fi în cazul în care se deranjează liniştea publică sau se murdăreşte domeniul public”, ne-a explicat Aurelia Bogatu Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Practica hrănirii necontrolate a maidanezilor a dus, în timp, inevitabil, la împământenirea grupurilor de animale în cartiere, în apropierea locurilor de joacă, în vecinătatea caselor. Pe lângă pericolul pe care îl reprezintă pentru siguranţa fizică a oamenilor, maidanezii obişnuiţi să li se dea de mâncare tulbură grav şi liniştea gălăţenilor. Un caz relevant, despre care „Viaţa liberă” a scris în rânduri repetate, este cel de la strada Crizantemelor, unde o haită de câini fără stăpân era găzduită constant în curtea Unicom, unde mai multe persoane le aduceau saci cu mâncare. Odată ospăţurile terminate, animalele ieşeau libere pe străzi, unde atacau pe oricine avea ghinionul să le taie calea şi le făceau viaţa un calvar vecinilor din zonă. Ecosalul şi Poliţia Locală au susţinut atunci că nu pot aduna decât câinii pe care îi prindeau în stradă, cele câteva acţiuni efectuate în acest scop soldându-se, invariabil, cu refacerea haitei, cu „membri” mai mult sau mai puţin noi.

Media

Este dovada civilizației sau a lipsei acesteia?! Cum se pot opri astfel de ... gesturi "umanitare"?!

Posted by Alex Sandulescu on Sunday, January 7, 2018
Facebook
Citit 15156 ori Ultima modificare Vineri, 12 Ianuarie 2018 18:26

29 comentarii

 • postat de adela
  Joi, 11 Ianuarie 2018 22:23
  93.122.251.***
  ai cui sunt acesti caini?i-au adus extraterestrii?scrie articol si despre lipsa sterilizarii si despre abandonuri.cere pedepsirea acestora si atunci nu vor mai fi atatea suflete pe strada
  7
  7
  Raportează
 • postat de Ileana Pleșa
  Miercuri, 10 Ianuarie 2018 23:53
  109.96.91.***
  Doamnă Mariana Constandache, vă văd foarte revoltată. Doamnă, de ce nu vă revoltați față de abandonul masiv de câini pe domeniul public? Doamna polițist n-a scos nici ea o vorbă. Nu vă supără sportul ăsta al românilor? Dar de sterilizarea obligatorie a câinilor fără valoare chinologică ați auzit? Nimic? Știti, am învățat la biologie că împerecherea animalelor duce la înmulțire, nu hrănirea lor. A, ce să vezi? Ce-ar fi să nu mai aruncați saci cu pui pe străzi, ca să nu mai aibă nenea ăla ce hrăni?
  10
  13
  Raportează
 • postat de Silver Moon
  Miercuri, 10 Ianuarie 2018 20:54
  86.124.202.***
  Nu exista o lege care sa interzica acelui om sa dea mancare la caini, dar exista o lege care ii pedepseste pe cei care-i infometeaza, fapta se numeste rele tratamente aplicate animalelor.
  Nu cei care-i hranesc sunt in culpa, ci aceia care-i lasa sa moara de foame.
  9
  14
  Raportează
 • postat de Munteanu Silvia
  Miercuri, 10 Ianuarie 2018 15:40
  92.85.204.***
  Am evaluat cu o steluta. Pt ca nu autorul articolului este in mare eroare. Nu exista nici un VID LEGISLATIV. Omul este in dreptul lui sa fac ce vrea cu banii si timpul lui. Nici o lege nu -l restrictioneaza in nici un fel. Eventualele HCL, inexistente, dar chiar si daca ar fi aprobate, nu au cum sa completeze LEGEA , pt ca o hotarare de consiliu nu poate decat sa se inscrie si sa respecta legea, nicidecum sa o completeze/afecteze/ modifice,,,ceea ce ar crea posibilitatea sa fie atacata in contencios administrativ.
  Autorului articolului cat si celor ce au comentat negativ le spun ca in alta tara am vazut in parc boluri cu apa si mancare pentru animale, chestie de civilizatie, mai e mult pana cand romanul intelege ce e aia COMPASIUNE, sau ca exista posibilitati civilizate de a regla populatia canina din strada, bazate pe STERILIZARE SI ADOPTIE .
  11
  9
  Raportează
 • postat de Simona
  Marți, 09 Ianuarie 2018 21:12
  5.14.248.***
  Este inadmisibil modul bolnav de gândire al unor persoane ce se pretind a fii oameni.
  Va lipsește logica, oare cum au ajuns acele suflete pe strada!!
  Va lipsește omenia și bunătatea sufleteasca, lipsurile acestor hiene fără suflet o sa se reverse asupra celor rai...
  17
  17
  Raportează
 • postat de Priceputu
  Marți, 09 Ianuarie 2018 19:18
  100.112.52.***
  Voi ati innebunit? Ia luati-i dvs acasa i-a duceti-i dvs la sterilizat. Domnul acela care se vede ca e amarat are grija de cateii oe care dvs i-ati abandonat, pe care i-ati lasat sa se inmulteasca si dupa aia ati aruncat puii. RUSINE RUSINE SA VA FIE
  16
  38
  Raportează
 • postat de aron
  Marți, 09 Ianuarie 2018 16:42
  5.13.140.***
  Poate cu putin mai mult furadan aveau un ospat pe cinste bietele animale".
  Lasati mila la o parte si vedeti cat de multa mizerie si rau fac orasului aceste bestii.
  33
  21
  Raportează
 • postat de Catavencu
  Marți, 09 Ianuarie 2018 16:28
  193.231.148.***
  Cainii pe strada sunt simbolul civilizatiei sau mai bine zis a lispei de civilizatie. Primaria nu isi face datoria, banii pentru castrare si adaposturi sunt, de asta platim taxe locale, problema e ca acesti bani se duc pe apa dunarii (prin tunel) in cine stie ce investitii.
  Omul a procedat corect, a hranit niste animale in locul unor institutii abilitate, unor oameni platiti pentru asa ceva.

  Cat despre javrele bipede nu comentez nimic!
  11
  32
  Raportează
 • postat de Alin19
  Marți, 09 Ianuarie 2018 15:29
  5.13.167.***
  Nu vad deloc o problema in ceea ce face el,foarte bine ca iubeste animalele,uneori animalele sunt mai iubitoare si.mai bune ca si oamenii,are suflet spre diferenta de vou,cei care comentati negativ la adresa.omului.Si cainii sunt niate suflete si mai ales suflete nevinovate.Mi-as dori sa vad multi oameni cum iubesc animalele si nu le fac rau ca ordinarii...Felicitari omului acela!Iar ceilalti stapaniti-va ura si raceala voastra data de fiinte nevinovate!
  31
  56
  Raportează
 • postat de Vaida
  Marți, 09 Ianuarie 2018 15:06
  91.208.234.***
  akm47, da cu martori n-ai tupeu?
  smecheri din astia din spatele calculatorului is pe toate drumurile. Cati ani ai 13-14? De la Canter strike ti se trage ?
  9
  9
  Raportează
 • postat de codo
  Marți, 09 Ianuarie 2018 13:05
  80.246.106.***
  Fenomene naturale: caini mânaţi de foame, oameni mânaţi de milă. Plus legi deficitare sau neaplicate. Animalele astea nu au cazut din copac, sunt produsul nesterilizarii cainilor cu si fara stapan. Exista o lege in acest sens de care nu se prea vorbeste. Nu prea inteleg comentariile cum ca hranirea ii face agresivi: flamanzi ar sta linistiti si paşnici?!
  6
  47
  Raportează
 • postat de Mihaela
  Marți, 09 Ianuarie 2018 12:31
  84.232.219.***
  Ramai fără cuvinte când vezi asemenea comentarii,asemenea" oameni" !!!!!
  Suntem o tara de bestii fără suflet!!
  Cei care iubesc animalele, iubesc și oamenii... Invers, nu exista !!
  Ne meritam soarta!!
  Suntem rai ,cruzi ,lenesi,ipocriti,lipsiti de orice forma de compasiune ....
  Suntem atat de dezumanzizati!!
  Aceste sufletele sunt atât de amarate și de chinuite ... Sunt sufletele frumoase ... Si daca sunt pe strada ,sunt tot vina oamenilor ....
  32
  47
  Raportează
 • postat de Animalist
  Marți, 09 Ianuarie 2018 12:30
  78.96.82.***
  Ăsta care ai filmat pomana ție ciudă ???
  23
  26
  Raportează
 • postat de Dalida Daly
  Marți, 09 Ianuarie 2018 12:13
  109.166.139.***
  Din toate comentariile voastre lăsate aici cu atata răutate,se vede ce natie de moldoveni nenorociti sunteti,ce mentalitate de criminali aveti ..De fapt,ce mirare sa mai fie cand va omorati voi intre voi,da animalele astea nevinovate??ce rau face OMUL acela daca hrăneste niste amarati???sa va fie rusine celor care comentati numai rautati,nu aveti pic de suflet si mila in voi
  29
  42
  Raportează
 • postat de Șerban Florentina
  Marți, 09 Ianuarie 2018 11:34
  82.137.14.***
  Pe nenorociți i care îi abandonează cine ii amendează!!!????
  4
  51
  Raportează
 • postat de La balamuc cu bolnavii !
  Marți, 09 Ianuarie 2018 11:29
  77.111.246.***
  Acesti nenorociti cu probleme psihice, care hranesc cainii pe strazi, auto-numitii iubitori de animale, ar trebui supusi cu forta unui control psihiatric si, daca sunt bolnavi mintal, sa fie internati obligatoriu iar daca nu sunt bolnavi mintal, ceea ce nu cred. sa primeasca 100 000 de lei amenda pentru atentat la sanatatea si viata locuitorilor orasului !
  46
  30
  Raportează
 • postat de Rosca Mihaela
  Marți, 09 Ianuarie 2018 10:58
  213.233.85.***
  Daca taranîi nu lasau cainii sa se imperecheze intentionat si nu mai era nevoie sa arunce puii pe strazi care la randul lor au facut pui ...nu se ajungea aici
  Intreaga vina o poarta omul care acum striga sa fie eutanasiati
  Pai chiar le diresc din suflet sa aiba soarta lor a maudanezilor
  Infometati haituiti insetati si schingiuiti
  Multi iameni rai si in galatiul asta
  19
  42
  Raportează
 • postat de Mihai
  Marți, 09 Ianuarie 2018 10:46
  92.86.38.***
  Bravo lui . Dacă toti am face la fel cu toate fiintele ....nu ar mai fi atâta suferinta ....ar fi bine sa învățăm din asta , sa fim mai buni si mai responsabili cu cei de langa noi.
  30
  42
  Raportează
 • postat de adrian
  Marți, 09 Ianuarie 2018 10:27
  188.27.228.***
  Mai nenorocitilor care comentati la adresa bietului om care hraneste cainii...o face ca este om cu adevarat si iubeste animalele,napastuite,lovite,batute,haituite ,injurate de niste nemernici ca voi.Pentru stiinta voastra,atunci cand sunt flamanzi sunt ,tocmai agresivi.
  64
  91
  Raportează
 • postat de Un sclav pe plantație la ArcelorMittal
  Marți, 09 Ianuarie 2018 10:16
  100.106.161.***
  Lege aberanta , dar nu trebuie să ne mire , trăim o epoca in care pușcăriașii dau legi in favoarea lor , ex daca furi 200000 euro nu faci pușcărie , dacă ești filmat in timp ce agresezi copii nu este proba la proces , etc .
  16
  44
  Raportează
 • postat de Ady
  Marți, 09 Ianuarie 2018 10:06
  5.15.221.***
  Dar daca acei caini erau stransi la timp (eutanasiati) cu-i mai dadea ala mancare ? Asa ca decat sa arunce la ghena a dat la caini.
  49
  18
  Raportează
 • postat de Lucian-Freedom
  Marți, 09 Ianuarie 2018 09:39
  109.166.138.***
  Okay, aşadar: un domn corpolent, o Dacia 1310, albastră. Notat!
  51
  18
  Raportează
 • postat de Adrian
  Marți, 09 Ianuarie 2018 09:13
  5.2.205.***
  Problema se rezolva cand se va respeca legea. Legea prevede ca in termen de 15 zile cainele sa fie eutanasiat. Imi cer scuze e posibil sa fie 9 zile. La padocurile Ecosal daca s-ar eutanasia, legal, in cca 2 ani strazile Galatiului sunt curate. Nu trebuie multa bataie de cap. Trebuie sa cunosti legea, sa o respecti si sa nu te gandesti ca pierzi voturile acestor oameni certati cu bunul simt. am o intrbare pentru asa zisii iubitori de maidanezi. Cand au dus de mancare ultima oara la o familie saraca? La niste copii poate saraci, care nu au avut cadouri de Craciun sau nu au posibilitatea de a merge la scoala. Nu inteleg cum oamenii pot iubii mai mult niste animale decat niste copii sarmani. PS: Oameni buni, nu mai votati PSD. Vedeti si voi cum arata orasul. Cata mizerie. Cat rahat de caine. Cata buruiana vara. PSD doreste sa tina oamenii in prostie pentru a putea obtine voturi de la ei. Iesiti la vot la urmatoarele alegeri. Pe acest site vin oameni inteligenti. Nu mai stati acasa. Chiar daca spuneti ca votul vostru nu conteaza. Daca 10k-20k de oameni dintr-un municipiu zic ca votul lor nu conteaza, inmultiti cu 100 si veti vedea ca PSD nu mai iese. Nici macar din "primul tur", pe care l-au desfiintat miseleste stiind ca vor pierde in multe locuri in turul 2. Trist.
  53
  53
  Raportează
 • postat de frvrfrvfrv
  Marți, 09 Ianuarie 2018 09:12
  194.102.208.***
  La noi totul este intr-un vesnic proiect...Trebuie amendati drastic acesti inconstienti ipocriti, (!) mai ales cei care vand mancare pt caini si pisici (caci astia hranesc in draci javrele, aseaza afara castroane mari, intregi cu astfel de mancare/boabe).
  Iar autoritatile in drept ar trebuie sa se autosesize despre faptul ca, de multa vreme, in Galati se INCALCA LEGEA eutanasierii !
  59
  42
  Raportează
 • Marți, 09 Ianuarie 2018 08:49
  193.231.148.***
  Si pe Calea Smârdan acelasi lucru cu o Dacia alba. Probabil este un interes al unor comercianti de a scapa de marfa perisabila iesita din garantie. Nu inteleg de ce acesti binevoitori iubitori de animale nu se asociaza pentru a sustine un padoc constituit legal? Apoi pe Calea Smârdan (langa RAR) sunt hranite patrupedele pentru a sfarsi mai usor sub rotile camioanelor? Acum este cinism si nu vorbim de dragoste pentru animale. Oricine iubeste un animal trebuie sa-l ia pe laga casa dumnealui pentru a-l ingriji.
  13
  52
  Raportează
 • postat de akm47
  Marți, 09 Ianuarie 2018 07:47
  193.230.156.***
  declar public ca daca il prind pe nenea asta fara martori, o sa ma tina minte si in viata urmatoare....mai ales ca I s- a mai atras atentia....
  61
  32
  Raportează
 • postat de Teach
  Marți, 09 Ianuarie 2018 07:32
  5.13.147.***
  Dar si cand e lege, e tocmeala ... exita legea ce permite EUTANASIEREA cainilor dar nu se aplica ... rusine PRIMARIA GALATI.
  37
  48
  Raportează
 • postat de Clujean nu vinitura
  Marți, 09 Ianuarie 2018 06:52
  86.123.159.***
  Și ne mai miram că indivizi purtători de numere cu GL,emigrați la Cluj, se apuca de cruzimi și aruncat cu petarde in căței.. Intr-un oraș mare, dar unde nu se omoară câinii, nici cainii nu ataca, ba chiar au voie (cu bilet) pe autobuz. Bine, nici presa nu face propaganda cruzimii.
  20
  33
  Raportează
 • postat de MAMELUCI, TREZITI-VA ODATA!
  Marți, 09 Ianuarie 2018 06:51
  95.76.3.***
  Nehalitul ala, cu spatele cat a iepei lui Marghiloman, dupa ce de sarbatori a crapat in el ca porcul la troaca, i-au ramas destule bunatati si pentru javre, in loc sa se gandeasca la niste amarati care poate nu au avut ce pune pe masa de sarbatori!

  Pacat, imi pare rau sa spun, natia asta de nesimtiti trebuie recrestinata, acum in cretinitate!

  Sunt convins ca mameluci de genul din poza se duc si la biserica garaind in timpul sf. liturghii, tragand aghioase, zicand, da Doamne burdihan plin ca minte mai vad eu!
  56
  37
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.