Ospăţ canin din portbagajul maşinii. Maidanezii, hrăniţi cu inconştienţă şi vid legislativ (VIDEO)

Ospăţ canin din portbagajul maşinii. Maidanezii, hrăniţi cu inconştienţă şi vid legislativ (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(65 voturi)

Fenomenul alimentării animalelor fără stăpân este adânc înrădăcinat la Galaţi şi are puţine şanse să fie stârpit prea curând. Cea mai nouă situaţie de hrănire a unei haite impresionante de maidanezi, ziua în amiaza-mare şi în plină stradă, a avut loc în zona Barierei Traian, episodul filmat de un trecător stârnind valuri de revoltă pe site-urile de socializare.

Imaginile surprinse de un gălăţean care, zilele trecute, avea drum prin zona intersecţiei străzii Ştefan Cel Mare cu bulevardul Coşbuc, între Spitalul de Boli Infecţioase şi autobaza Transurb, dovedesc clar reţeta perenităţii câinilor maidanezi în Galaţi şi înmulţirea continuă a acestora. Din portbagajul unei Dacii de culoare albastră, un bărbat arunca de mâncare unei haite care număra cel puţin 20 de câini, adunaţi ca la un semn ca să primească hrană. Din ceea ce se poate observa în cele câteva secunde de filmare, patrupedele şi bărbatul care îi hrănea erau familiari unii cu alţii, primii aşteptând cuminţi să primească mâncare de la cel ce nu părea defel intimidat sau speriat de numărul mare de animale care îl înconjurau înfometate. Filmuleţul postat pe site-urile de socializate a stârnit vii reacţii, în mare parte negative, din partea gălăţenilor, oripilaţi de „omenia” celui care, în opinia lor, hrănind câinii nu face altceva decât să îi încurajeze să îşi facă veacul prin zonă şi să îi determine să fie agresivi. „Ignorantul care îi hrăneşte nu realizează câte vieţi omeneşti pune în pericol”, este de părere Beatrice, în timp ce alţi utilizatori l-au indicat pe bărbatul cu pricina ca un vechi prieten al animalelor fără stăpân, care are un obicei constant de a hrăni haitele de câini din diverse zone ale urbei.

„Este o cruzime faţă de câini. Poliţia ar trebui să ii dea amendă, că sunt cel puţin cinci ani de când hrăneşte câinii”, susţine şi Dragoş, un alt utilizator.

Vid legislativ

Ceea ce nu ştiu, poate, gălăţenii indignaţi de ospeţele oferite de iubitorii de animale patrupedelor fără stăpân este că asemenea gesturi nu sunt amendate, cel puţin deocamdată. Dacă în alte oraşe ale ţării au existat proiecte şi chiar au fost adoptate hotărâri prin care se amendează chiar şi cu 2.000 de lei hrănirea animalelor fără stăpân pe domeniul public, la noi până şi proiectul este în faza de proiect.

„Este posibil ca în cursul acestui an o astfel de propunere să fie cuprinsă într-un proiect de hotărâre ce va fi supus dezbaterii şi aprobării Consiliului Local. Deocamdată, nu există o prevedere expresă în acest sens, însă pot fi aplicate sancţiuni, cum ar fi în cazul în care se deranjează liniştea publică sau se murdăreşte domeniul public”, ne-a explicat Aurelia Bogatu Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Practica hrănirii necontrolate a maidanezilor a dus, în timp, inevitabil, la împământenirea grupurilor de animale în cartiere, în apropierea locurilor de joacă, în vecinătatea caselor. Pe lângă pericolul pe care îl reprezintă pentru siguranţa fizică a oamenilor, maidanezii obişnuiţi să li se dea de mâncare tulbură grav şi liniştea gălăţenilor. Un caz relevant, despre care „Viaţa liberă” a scris în rânduri repetate, este cel de la strada Crizantemelor, unde o haită de câini fără stăpân era găzduită constant în curtea Unicom, unde mai multe persoane le aduceau saci cu mâncare. Odată ospăţurile terminate, animalele ieşeau libere pe străzi, unde atacau pe oricine avea ghinionul să le taie calea şi le făceau viaţa un calvar vecinilor din zonă. Ecosalul şi Poliţia Locală au susţinut atunci că nu pot aduna decât câinii pe care îi prindeau în stradă, cele câteva acţiuni efectuate în acest scop soldându-se, invariabil, cu refacerea haitei, cu „membri” mai mult sau mai puţin noi.

Media

Este dovada civilizației sau a lipsei acesteia?! Cum se pot opri astfel de ... gesturi "umanitare"?!

Posted by Alex Sandulescu on Sunday, January 7, 2018
Facebook
Citit 15373 ori Ultima modificare Vineri, 12 Ianuarie 2018 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.