Profesorii vor să li se recunoască meritele

Profesorii vor să li se recunoască meritele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproape toţi cei 112 dascăli gălăţeni cu performanţe deosebite invitaţi să fie  premiaţi, ieri, cu ocazia Zilei Educaţiei Mondiale, au răspuns prezent, chiar dacă fusese decretată zi de grevă.

Li s-au înmânat diplome şi flori, li s-au adresat mulţumiri şi cam atât. Dar pentru profesori a contat foarte mult. Dovadă că foarte puţini au lipsit de la acest moment festiv.

Fie că vorbea politicianul din el, fie că se exprima profesorul, inspectorul general Doruleţ Resmeriţă a recunoscut că dascălii au toate motivele să facă grevă: „Reformă într-un domeniu fără un nivel corespunzător de salarizare nu se poate face. Dacă o meserie nu este atractivă şi  din punct de vedere financiar, nu se poate cere calitate”.

Valeriu Diculescu, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar a participat şi el (fără banderolă de grevă japoneză) la festivitate, motivând că organizaţia pe care o conduce a militat timp de trei ani la rând pe lângă conducerea ISJ de atunci pentru ca pe 5 octombrie profesorii să nu facă ore, ci să  sărbătorească:

„Mi-e ciudă că marinarii întotdeauna sărbătoresc cu fast. La fel şi alte categorii sociale. Numai noi profesorii nu ne mobilizăm să avem o sărbătoare a noastră”, a mai adăugat liderul SIP.

Citit 1196 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.