Contradandă şi înşelăciune în Piaţa Calea Basarabiei

Contradandă şi înşelăciune în Piaţa Calea Basarabiei
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Ţinând cont de faptul că au primit foarte multe reclamaţii privind comerţul de ţigări în Piaţa de pe Calea Basarabiei, respectiv că au cumpărat polistiren şi cuie în loc de ţigări,  Poliţia Locală a luat o serie de măsuri.

Astfel, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţă Rutieră aflaţi în dispozitiv de fluidizare a traficului rutier în zona respectivă au observat că că un autoturism de culoare neagră circula cu viteză în interiorul pieţei, pe spaţiul destinat comercianţilor, fiind urmat, pe jos, de un bărbat care se manifesta zgomotos.

În această situaţie poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţă Rutieră, au procedat la oprirea conducătorului auto, stabilind că cel în cauză se numeşte C.I., din Galaţi. Acesta a fost ulterior identificat ca fiind cel care oferea spre vânzare pachete de ţigarete ce conţineau ambalaje, cartoane, pet-uri, cuie şi polistiren numitului V.I., din Brăila.

La controlul efectuat în portbagajul autoturismului, oamenii legii au găsit cinci pachete ţigarete, diferite mărci, zece pachete pline cu polistiren şi cuie şi şapte pachete de forma unui carton de ţigarete, confecţionate din carton, învelite în folie neagră şi pline cu ambalaje, cartoane, pet-uri, cuie şi polistiren.

Atât păgubitul, cât şi comerciantul au fost duşi la sediul Poliţiei Locale Galaţi, unde au fost întocmite actele procedurale, conform legislaţiei în vigoare. Ulterior, atât făptuitorul, cât şi bunurile au fost predate Secţiei de Poliţie competente, în vederea continuării cercetărilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Vă reamintim că şi în 2017, în luna ianuarie, poliţiştii locali s-au confruntat cu o situaţie asemănătoare. La acea data oamenii legii au depistat mai multe persoane certate cu legea care vindeau în loc de ţigarete, cuie şi polistiren. Atunci au fost confiscate un număr de 31 de cutii din carton umplute cu resturi de hârtie, cuie şi polistiren.

Anul trecut, Poliţia Locală Galaţi a acordat o atenţie sporită traficului ilegal cu ţigări, în care au fost angrenaţi atât cetăţeni din Republica Moldova, dar şi cetăţeni români. În cadrul acţiunilor desfăşurate atât în Piaţa din Calea Basarabiei, cât şi în celelalte pieţe agroalimentare de pe raza municipiul Galaţi, au fost ridicate în vederea confiscării 340 de pachete de ţigarete, iar alte 537 de pachete de ţigarete au fost predate către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi – Serviciul Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu persoanele care au fost depistate în flagrant pentru infracţiuni de contrabandă sau înşelăciune.

Citit 7396 ori Ultima modificare Duminică, 25 Februarie 2018 19:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.