Cum îţi controlezi posesivitatea în cuplu

Cum îţi controlezi posesivitatea în cuplu
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

A fi protectoare şi grijulie cu partenerul tău într-o relaţie nu e nimic rău, însă de aici şi până la a deveni o persoană posesivă este doar un pas. Şi pentru că acest lucru îi scoate din minţi pe bărbaţi, află câteva sfaturi care te vor ajuta să treci peste gelozia dusă la extrem!

Poate ai mai avut relaţii în trecut în care ai fost dezamăgită de partener şi, tocmai din acest motiv, ţi-e teamă să nu fii înşelată din nou. Totuşi, poate ar fi mai bine să uiţi orice întâmplare nefericită şi să îţi dai seama că fiecare persoană e diferită în felul ei. Acordă un minimum de încredere şi permite-i celui de lângă tine să se manifeste după bunul său plac. Aşa vei avea ocazia să îi observi mai bine comportamentul şi trăsăturile de caracter care îl definesc. Este primul pas în asigurarea unei relaţii sănătoase, de lungă durată.

Cunoaşte-i prietenii

Cel mai bun mod prin care poţi să eviţi gelozia şi suspiciunile este acela de a face cunoştinţă cu prietenii lui. Dacă faci parte din cercul lui social, vei observa că nu vei mai avea atâtea motive de îngrijorare. Aşa îţi va demonstra că nu are de ce să se ascundă şi nici nu îi este ruşine să se afişeze cu tine.

Acordă-i timp liber

Nu contează cât de mult te iubeşte, dacă nu îi dai voie să plece nicăieri fără tine. Poate îşi doreşte să petreacă o seară alături de prieteni sau să meargă într-o excursie fără tine. Aceste dorinţe nu ar trebui să te sperie, mai ales dacă eşti de mult timp în relaţie, ci, din contră, să te ajute să îi demonstrezi că eşti înţelegătoare. Alte sfaturi: nu îi verifica mereu telefonul și încearcă să te pui în locul său.

Sursa: adevarul.ro

Citit 2663 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.