Fraudă la calificativele directorilor

Fraudă la calificativele directorilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Nu e normal ca toţi să aibă foarte bine”, afirmă inspectorul general Doruleţ Resmeriţă *

„99 la sută dintre profesorii, directorii şi şcolile din Galaţi au obţinut iniţial calificativul «Foarte bine». Dacă ne raportăm la curba lui Gauss, putem spune că acordarea calificativelor a fost fraudată”.

„Directorii au supraevaluat activitatea profesorilor şi s-au autoapreciat în exces, motiv pentru care am dispus reevaluarea unora dintre ei, acolo unde am avut reclamaţii şi unde au fost rezultate slabe la examenele naţionale”.

„De ce să nu recunoaştem că învăţământul gălăţean nu poate primi de la un capăt la altul «foarte bine», când calificativul pe care l-aş acorda eu este «Bine» cu plus” a declarat ieri în conferinţa de presă inspectorul general Doruleţ Resmeriţă (foto).

Aproape jumătate diminuate

Aşa cum am mai publicat deja, unele dintre cele 28 de instituţii şi directori care au trecut prin reevaluare au avut calificativul diminuat.

Este vorba de 12 unităţi de învăţământ: şcolile din Brăhăşeşti, Toflea, Negrileşti, Ţepu, Şcoala Nr. 3 Galaţi, Şcoala Nr. 12 Galaţi, Grup Şcolar “C. Conachi” Pechea, Grup Şcolar Metalurgic, Grup Şcolar “D.Moţoc”, Grup Şcolar Bereşti, Colegiul Tehnic “Traian”, Grup Şcolar Tudor Vladimirescu.

„Au fost acordate 9 calificative de «Bine» şi 3 de «Satisfăcător». Analizând activitatea managerilor şcolari, aceasta s-a dovedit, în unele situaţii, mai bună decât rezultatele şcolii. De aceea, doar 9 directori au primit calificative diminuate. Dintre aceştia, 4 au obţinut «Bine» şi cinci - «Satisfăcător»”.

„Se observă totuşi, că, deşi există mai puţine calificative diminuate în cazul directorilor, în raport cu şcolile pe care le conduc, reducerea a fost, în unele cazuri, mai drastică” a mai spus Resmeriţă.

Acesta susţine că pe lângă rezultate slabe la examenele naţionale s-au constatat şi alte nereguli greu de trecut cu vederea: „La Şcoala Nr. 12, de exemplu,  nu s-a respectat planul cadru”.

„Niciunul nu era membru PD-L”

Deocamdată niciunul dintre cei 9 directori care au primit calificative mai mici nu a fost demis. „Ar fi trebuit să primească «nesatisfăcător» ca să poată fi demişi, conform clauzelor contractelor de management” a precizat şeful învăţământului gălăţean.

Resmeriţă a mai recunoscut că niciunul dintre directorii  reevaluaţi nu fac parte din PD-L: „Doar doi directori din municipiu sunt de la PD-L iar aceştia nu au fost reevaluaţi. Sunt însă mulţi dintre cei reevaluaţi care şi-au depus adeziuni la PD-L în speranţa că nu li se va diminua calificativul. Dar n-a fost aşa cum au crezut ei”, a spus în încheiere inspectorul general.

Citit 1769 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.