Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
1 comentariu

Tudor Gheorghe revine în atenţia publicului cu un nou concert în care va promova muzica uşoară a anilor ’60-’70. La Galaţi, artistul va poposi mâine, 8 mai, începând cu ora 19,00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Cu o nouă orchestraţie, adaptată pentru zilele noastre de orchestratorul şi dirijorul Marius Hristescu şi cu o interpretare inedită, muzica tradiţională din acea perioadă va prinde viaţă din nou sub o altă formă. Preţul unui bilet este de 100 de lei.
Tudor Gheorghe este un cântăreţ de muzică tradiţională care a debutat mai întâi ca actor, în rolul „Paznicului tânăr” din piesa lui Victor Eftimiu, „Cocoşul negru”. În 1969, cântăreţul susţine pentru prima oară un recital, „Menestrel la curţile dorului”, moment care a atras simpatia publicului şi prin care s-a făcut remarcat. În cadrul spectacolului, au fost interpretate poezii din opera lui Lucian Blaga, Tudor Arghezi şi Ion Barbu.
Majoritatea spectacolelor lui Tudor Gheorghe au fost cenzurate în perioada comunistă, cel mai bun exemplu fiind spectacolul „Pe-un franc poet”, care a fost oprit imediat după premieră.
Prima producţie discografică a maestrului Tudor Gheorghe a fost lansată în anul 1973, „Viaţa lumii”. Au urmat şi alte albume de succes printre care: „Veniţi, privighetoarea cântă” (1976), „Suflet de român” (2000), „Între râsuri şi trandafiri” (2005), „… de Primăvară” (2009). În total, maestrul are o discografie compusă din peste 25 de materiale. „Au înnebunit salcâmii”, „Acolo este ţara mea”, „Vin colindătorii”, „Dorul călător” se numără printre cele mai cunoscute şi îndrăgite piese ale artistului.

Citit 10747 ori Ultima modificare Duminică, 06 Mai 2018 22:50

1 comentariu

  • postat de suetonius Luni, 07 Mai 2018 15:13 109.97.153.*** Link la comentariu
    1
    1

    100 de lei. Nu 74 sau 32 sau 17. !00. de lei. Nu-i mult, dar umbra celui ce-a fost, tot reciclează cântece , ale altora , dar și ale sale,, apoi le vinde ca fiind noi. Deci nouă ne vide noi. Bătrânul vinde maculatură. Dar numele lui se vinde de fapt. Rămâne totuși o voce rară. Este vorba de marcheting și de tot soiul de samsari---impresari-- care simt mirosul banilor. Iar Maica Tereza, se lasă dusă...

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.