Nu mai aruncați GUNOAIE, înfundă canalizările!

Nu mai aruncați GUNOAIE, înfundă canalizările!
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Reprezentanţii Apă Canal fac apel către gălăţeni să deverseze în sistemul de canalizare doar ape uzate şi să păstreze curăţenia pe domeniul public (străzi, trotuare etc), pentru ca apele pluviale să nu antreneze gunoaie în sistemul de canalizare.

Apelul societăţii vine după ce, în urma ploii torenţiale de marţi, 8 mai 2018, la staţia de epurare şi la staţiile de pompare a apelor uzate din municipiul Galaţi s-au adunat aproximativ 27 de metri cubi de deşeuri.

„Pentru a nu pune în pericol echipamentele şi a nu bloca intrarea apei în Staţia de Epurare, echipele Apă Canal au îndepărtat manual sau cu utilaje speciale gunoaiele adunate. Din cauza debitului de ape pluviale, au fost transportate prin sistemul de canalizare către Staţia de Epurare cantităţi mari de deşeuri textile, PET-uri, lemne, polistiren, frunze, nisip şi pământ. Toate acestea, aruncate de către cetăţeni sau antrenate de şuvoaiele de apă pluvială în sistemul de canalizare al oraşului, duc la riscul blocării acestuia şi apariţia inundaţiilor pe anumite porţiuni de drum sau la subsolul imobilelor. Trebuie spus că acumularea deşeurilor în canalizare este o problemă şi în lipsa precipitaţiilor, putând duce la blocarea canalizării. Vara, inconvenientele sunt evidente: mirosul neplăcut degajat în zonele în care canalizarea este blocată”, precizează operatorul.

Citit 5723 ori Ultima modificare Vineri, 11 Mai 2018 23:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.