Gălăţeni cu muşcate în ferestre

Gălăţeni cu muşcate în ferestre
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Roşii, portocalii, mov, galbene – flori în ferestrele şi jardinierele gălăţenilor *

Că suntem un oraş ca vai de capul nostru nici nu mai trebuie menţionat. Că unii dintre noi şi-au construit însă propriul univers – unul frumos – prin care zăresc lumea, asta cu certitudine trebuie spus. Şşşş, simţiţi? Miroase a cald şi-a iasomie.

De frumuseţe

În trecerea noastră prin oraş nu am putut să nu le vedem: sunt locurile şi florile care te fac să zâmbeşti. Aruncate ici-colo, la marea întâmplare, balcoanele sau ferestrele rupte parcă din poveşti, sclipesc dintre violete, muşcate, azalee sau delicata iasomie.

Gălăţeni, să ne amintim că există frumos. Că există iniţiative pentru care ne invidiem cu zâmbetul pe buze vecinii – au la fel de puţini bani ca noi, dar îşi aranjează florile în geam. Să dăruiască lumii culoare. Să umple aerul de trecere parfumată. Pentru ce? Aşa, fără motiv. De frumuseţe.

De la noi, pentru noi

Vă amintiţi? „De frumuseţe”. Scrieţi-ne, trimiteţi-ne fotografii sau spuneţi-ne unde găsim asemenea locuri în Galaţi. Oraşul nostru arată şi altfel. Depinde doar prin ce geam îl vezi sau la care fereastră înflorită te uiţi.

Citit 1160 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.