Vise… cu iarba mâţei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Iubitorii şi proprietarii de pisici ştiu ce este iarba mâţei. Pe piaţă există jucării, culcuşuri, grifoare, ghivece cu iarba mâţei, seminţe pentru cultivarea ei în glastre şi pernuţe cu plantă uscată.

Deşi nu e valabil pentru toate micile feline, iarba mâţei este cunoscută pentru virtuţile sale asupra pisicilor. Iarba mâţei, spun specialiştii, induce o stare de relaxare, de euforie, sau mai pe scurt bine-dispune mâţa. Ea poate deveni mai energică, mai jucăuşă, mai prietenoasă.

Potrivit botaniştilor, iarba mâţei sau menta pisicii este o iarbă perenă înrudită cu menta, folosită,  se spune, de pe vremea Romei antice, pentru ceaiuri digestive şi calmante. De altfel, există adepţi ai terapiei naturiste care o recomandă călduros pentru ceaiuri şi clisme, dar atrag atenţia ca planta să nu fie fiartă.

Ei bine, nu mică ne-a fost mirarea când am aflat dintr-un petshop că iarba mâţei a primit o nouă întrebuinţare: este vândută în „magazinele de vise” pentru a fi fumată. Am aflat cu stupoare că planta, uscată, este rulată frumos în foiţe şi fumată cu succes la petreceri.

Nu ştim ce efecte poate avea un fum de iarba mâţei şi nu garantăm că virtuţile curative ale plantei se menţin şi în această formă. Sfatul nostru este unul singur: părinţi, aveţi grijă ce fumează tânărul sau adolescentul dumneavoastră!

Citit 7607 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.