O rablă din şapte este pericol pe patru roţi
Foto: Iulia Kelt

O rablă din şapte este pericol pe patru roţi
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Din cele peste 600 de vehicule verificate de inspectorii RAR în traficul din Galaţi, în primele şase luni ale acestui an, aproape o şeptime reprezintă "bombe" pe roţi. Aproape trei sferturi din totalul "bătrânicilor" trase pe dreapta au primit statutul de "neconforme". 

696 este numărul maşinilor de toate categoriile care au avut parte de verificări în traficul din Galaţi, de la începutul acestui an. Toate au fost, susţin inspectorii RAR, din categoria vehiculelor care, aparent, au probleme tehnice, controalele evidenţiind deficienţe majore la cele mai multe maşini. 

"Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, emisii poluante, punţi, jante şi anvelope, vizibilitate şi sistemul de frânare şi direcţie. 104 maşini dintre cele verificate în judeţul Galaţi prezentau pericol iminent de accident", precizează Roxana Dima, purtător de cuvânt al Registrului Autor Român. Aproape trei sferturi din numărul "rablelor" verificate se înscriu în categoria celor "neconforme". 

O maşină din zece poluează excesiv

Vehiculele controlate la Galaţi reprezintă o mică parte din cele luate în vizor la nivel naţional. În perioada amintită, 33.726 de maşini au fost trecute prin filtrele inspectorilor, 1.700 dintre acestea prezentând pericol iminent de accidente, iar jumătate fiind declarate, din cauza diferitelor probleme, ca neconforme. Mai grav este că o maşină din zece poluează peste limitele admise. Situaţia nu trebuie să ne îngrijoreze, dau asigurări reprezentanţii Registrului Auto Român, care prin directorul general George Adrian Dincă anunţă că rezultatele nu reflectă starea generală a parcului auto din România. "Trebuie precizat că echipajele mixte RAR-poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni", a subliniat oficialul. 

Şoferii ghinionişti care au rămas fără certificatele de înmatriculare pentru că maşinile au fost apreciate cu probleme le vor recupera numai după remediere deficienţelor şi după o inspecţie tehnică la reprezentanţa RAR. 

Citit 3415 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 August 2018 23:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.