70 de case racordate la „apa lui Porumb”

70 de case racordate la „apa lui Porumb”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şi în 2009, în privinţa asigurării necesarului de apă, cu precădere în lunile secetoase, Primăria Rădeşti a jucat tare. Satul Cruceanu, luat în considerare şi el prin montarea unui bazin din fibră de sticlă, aproape de şcoală, cu capacitatea de 80 de metri cubi, prevăzut cu sistem de umplere automată. Pompă specială, să nu-ţi usuce buzunarul.

Primarul Ioan O. Porumb: „Am înlăturat vechiul neajuns, când din două în două ore trebuia să pornim pompa pentru a împinge apa spre Cruceanu, sus. Diferenţa de nivel, şase metri. Conductă dintr-un material fără moarte şi pompă economicoasă – la citirea contorului am constatat o scădere la consumul de curent electric cu 60 la sută”.

Din 86 de case, 70 sunt  racordate la „apa lui Porumb”. Cei rămaşi în continuare dependenţi de bunăvoinţa fântânilor locuiesc în vale, trăiesc mai izolaţi. Pentru a li se da şi lor posibilitatea să scape de coborârea cârligelor în fântâni se are în vedere prelungirea reţelei. La zi, costul unui metru cub de apă: 2,70 lei. Nu sunt restanţieri.

Explicaţie foto: În satele comunei Rădeşti, primarul Ioan O. Porumb se ocupă de problemele obştei.

Citit 1772 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.