Loc sfânt ce cheamă la odihnă

Loc sfânt ce cheamă la odihnă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miercuri, Parohia „Sfântul Mina” din Galaţi a fost loc de pelerinaj pentru mulţi dintre creştinii gălăţeni. Creşterile materiale, dar mai ales cele duhovniceşti din parohia părintelui paroh Neculai Ionaşcu şi a părintelui coslujitor Claudiu Mîniosu, profesor la Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi sunt vizibile.

Cei doi slujitori, cu binecuvântare arhierească, au înviat, au sfinţit cu faptele lor această parte a municipiului Galaţi, altădată un loc oarecare...

Atât marţi seara, la slujba de vecernie, cât şi ieri, la Sfânta Liturghie, harul lui Dumnezeu a strălucit prin prezenţa multor creştini veniţi la închinare, în frumoasa biserică a Sfântului Mucenic Mina, model de arhitectură bizantină a  zilelor noastre. La interior, sfântul locaş este pregătit de pictură, la exterior a mai rămas de finalizat pridvorul...

În Parohia „Sfântul Mina”, totul poartă lumina, discreţia şi sfinţenie Duhului, semn că grija părinţilor de aici nu a fost doar de a zidi material, ci de a zidi mai ales  sufleteşte; creştere duhovnicească pe care am constatat-o prin participarea creştinilor la rugăciune, prin pacea care a domnit în timpul liturghiei şi a agapei frăţeşti, prin multele şi gustoasele daruri de alimente pe care le-au făcut „miruitoarele” din această tânără parohie.

„Acasă, la Sfinţi, de ziua lor...”

„Eu merg la Biserica Izvorul Tămăduirii şi la Sfânta Cruce, ne mărturisea doamna Ioana Cucoş, profesoară la Şcoala nr. 41 din Galaţi. Este uimitoare lucrarea preoţilor de la Dunărea de Jos şi am venit astăzi la Sfântul Mina pentru că aşa se cade; să venim la Sfinţi de ziua lor şi să-i cinstim, astfel Îi dăm slavă lui Dumnezeu, Care este Tatăl nostru”.

„Şi noi, oamenii, când ne sărbătorim ziua aşteptăm oaspeţi şi asemeni fac şi Sfinţii, ne aşteaptă la liturghie... Am înţeles că slujeşte şi Înalt Prea Sfinţitul Casian şi  cuvintele despre fapte pe care ni le adresează Păstorul nostru de suflete mie îmi dau viaţă...”

Şi nu am încheiat bine discuţia cu doamna Ioana, că a venit şi mult aşteptatul „supliment” de... hrană pentru suflet.

„Biserica este, spiritual vorbind, locul unde credem cu tărie că suntem chemaţi toţi la odihnă,  pentru că este un loc odihnitor, a spus Înalt Prea Sfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Adică în Biserică,  Hristos prin Sfinţii Săi, prin preoţii Săi, aduc pacea şi mângâierea Duhului. Şi în prezenţa Sfinţilor, Tu - Doamne, Te odihneşti. Învăţăm de aici că există persoane trăitoare în lume care-L poartă pe Dumnezeu în suflet şi care-L odihnesc pe Dumnezeu. Aceste persoane sunt Sfinţii şi pe ei trebuie să-i luăm drept modele de urmat...”

În contextul predaniei, Arhiereul nostru a explicat din punct de vedere duhovnicesc sensul cuvântului „odihnă, pe care o oferim unii altora, pe care ne-o oferă Sfinţii lui Dumnezeu şi Însuşi Dumnezeu doar atunci când înţelegem că dincolo de reţetele oferite de medicii de trup (care sunt şi ele bune), dincolo de neliniştile de tot felul din viaţa noastră, toate se trec şi pleacă din noaptea vieţii noastre doar dacă dobândim pacea lui Dumnezeu. Toate tulburările din viaţa noastră nu vin din lipsă de hrană sau de haine, ci din lipsă de credinţă în aşezarea şi în prezenţa lui Dumnezeu...”

Arhiereul nostru  a subliniat rolul pe care l-a avut în istoria creştinismului preotul - „păstorul cel iubitor de Dumnezeu şi de semeni”. Rolul păstorului iubitor de Dumnezeu şi de semeni se vede din plin la Biserica „Sfântul Mucenic Mina” din Galaţi, unde Duhul transpare în întreaga lucrare bisericească de aici.

Motiv pentru care, atât creştinii, cât şi slujitorii au primit, ieri, felicitări şi arhiereşti binecuvântări din partea Înalt Prea Sfinţitului Casian care a apreciat lucrarea de aici. Părintele Ionaşcu a mulţumit, iar închinătorii s-au bucurat la agapa frăţească şi de darurile pentru trup. Între închinători, creştini de toate condiţiile sociale.

Citit 1116 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.