Gălăţeni, escrocheria vine în cutia poştală!

Gălăţeni, escrocheria vine în cutia poştală!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Găsite în cutia poştală, lozurile PORTAFORTUNA le promit gălăţenilor averi contra apeluri „gratuite” de 2,5 euro * La celălalt capăt al firului răspunde… linia erotică *

Un caz extrem de minţire a publicului – şi aşa sărăcit de criză - a apărut în luna octombrie, la Protecţia Consumatorului. Din fericire, persoana care a făcut sesizarea nu a fost păgubită, ci doar a observat tentativa de înşelătorie pe care o făcea firma PORTAFORTUNA.

Gălăţeanul cu scaun la cap

„Avem un consumator modern, de nivel mediu, care ştie să sesizeze o înşelătorie” a spus Gina Stanciu, directoarea instituţiei, în cadrul unei conferinţe de presă.

Gălăţeanul a primit, în cursul lunii octombrie, în căsuţa poştală, un loz PORTAFORTUNA, pe care era îndemnat să-l răzuiască. Şi dacă găsea trei sume identice, omul era sfătuit să sune la „apel-gratuit relaţii clienţi 0906 – 760 – 095”.

„Când am participat eu la tombolă?!”

De asemenea, „concurentului” i se adresa şi o scrisoare, semnată de „Director General, Enăchescu Rodica”, prin care i se mulţumea că, deşi a participat la tombola de 10.000 de euro, nu a câştigat, şi, ca premiu de consolare, i s-a trimis acest loz. Cu care ar putea, de asemenea, să câştige 10.000 de euro.

„Când am participat eu la vreo tombolă?”, s-a întrebat nedumerit gălăţeanul care a sesizat Protecţia Consumatorului.

Un fel de 8989…

Pentru ca apoi, înfuriat de ceea ce mirosea deja a escrocherie pentru fraieri, omul să afle de la Romtelecom că apelul gratuit costă, şi chiar mult – 2,5, euro pe minut! Colac peste pupăză, la celălalt capăt al firului – s-a aflat tot de la operatorul de telefonie – răspunde linia fierbinte.

Copiii – în pericol să sune la linia fierbinte

Evident, odată ajuns pe o măsuţă, într-o casă oarecare, lozul poate cădea şi în mâinile unii copil. Cel mic poate suna la acest număr, iar operatoarea de la linia erotică îi poate răspunde, a observat directoarea Protecţiei Consumatorului, sesizând că înşelătoria capătă dimensiuni din ce în ce mai mari.

Societate bucureşteană

„Nu se menţionează care este societatea care emis acest loz, doar numele lui – PORTAFORTUNA. În urma investigaţiilor noastre, am aflat că societatea responsabilă este SC MEDIASAT SRL Bucureşti, fapt care nu apare nicăieri pe loz”.

Nu vă grăbiţi!

„Ţin neapărat să îi avertizez pe consumatorii gălăţeni că trebuie să se informeze foarte bine înainte de a suna sau înainte de a răspunde în vreun fel la sesizări şi oferte privind concursuri-fantomă, la care nu au participat niciodată, şi care oferă câştiguri fabuloase”, a mai spus Gina Stanciu.

Citit 1454 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.