Cercetaşii aprind peste 2.000 de felinare în Grădina Publică

Cercetaşii aprind peste 2.000 de felinare în Grădina Publică
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Festivalul Luminii, un eveniment organizat anual de cercetaşii din întreaga ţară se va desfăşura şi la Galaţi, sâmbătă, 29 septembrie 2018, începând cu ora 17,00, în Grădina Publică.

Între orele 17,00 şi 19,00, cercetaşii gălăţeni şi brăileni îi invită pe copiii cu vârste între şase şi 12 ani la Ateliere cercetăşeşti gratuite, pe tema poveştii „Micul Prinţ” (jocuri de îndemânare, cu marionete, cu măşti, desen, de dezvoltare personală, astronomie etc). Copiii vor putea face şi donaţii constând în cărţi pentru şcolarii din Frumuşiţa, în campania „Biblioteci pentru sate” – derulată în Galaţi.

Între orele 19,30 - 22,00, se va opri iluminatul public din parc, iar Grădina Publică va fi decorată cu peste 2.000 de  felinare din hârtie reciclată, realizate prin tehnica origami, în care vor fi aşezate lumânărele-pastilă.

Festivalul Luminii este organizat de echipele de voluntari la cele două centre de cercetaşi şi de alţi tineri inimoşi voluntari de la liceele din Galaţi. Pe lângă instituţiile ce vor asigura ordinea şi buna desfăşurare a evenimentului, o serie de parteneri s-au alăturat să dea o mână  de ajutor: Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” (Secţia Împrumut la domiciliu pentru adulţi), Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluţă”, Gavroche - Atelier în limba franceză pentru copii, „Tabăra Verde”, „Cărţi minunate, copii fericiţi” - cărţi Usborne în Galaţi, precum și Carrefour Galaţi şi Fabrica de Acoperişuri.

Citit 5397 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 13:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.