Examene pentru obținerea certificatelor de radioamator

Examene pentru obținerea certificatelor de radioamator
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Gălăţenii care vor să devină radioamatori cu acte în regulă trebuie să ştie că, în această lună, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) organizează mai multe sesiuni sesiuni de examinare pentru obținerea certificatelor.

În România, există în prezent 3.579 de radioamatori autorizați de către ANCOM. Practicat în principal ca activitate de agrement, dar există și varianta competițională, radioamatorismul poate contribui uneori, alături de instituțiile publice de resort, la asigurarea comunicațiilor în situații de urgență.

Examenele pentru obținerea certificatelor de radioamator vor avea loc în data de 5 octombrie la Iași, pe 15-16 octombrie la București, 20 octombrie la Cluj și 23 octombrie la Timișoara.

Tot în această lună sunt organizate şi examinările pentru obţinerea certificatelor de operator radio în serviciul mobil terestru, obligatoriu pentru persoanele care operează stații de radiocomunicații în cadrul companiilor care dețin sau exploatează rețele de radiocomunicații mobile terestre. Sesiunile de examinare vor avea loc pe 16 octombrie la Timișoara, 22-23 octombrie la București, 26 octombrie la Iași și 31 octombrie la Cluj.

Citit 3231 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Octombrie 2018 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.