Majoritatea elevilor nu apreciază schimbările din învăţământ

Majoritatea elevilor nu apreciază schimbările din învăţământ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 55,9 la sută dintre elevii din ultimul an de liceu cred că schimbările din învăţământ au fost în rău *

În opinia a 55,9 la sută dintre elevii din clasa a XII-a, modificările din ultimii ani din sistemul de educaţie au schimbat în rău situaţia din învăţământul liceal, potrivit Barometrului Adolescenţei 2009, un sondaj realizat de Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative.

O părere contrară au avut 13,6 la sută dintre respondenţi, care au apreciat că lucrurile s-au schimbat în bine în ceea ce priveşte învăţământul liceal în urma modificărilor din ultimii ani din educaţie.

27,9 la sută dintre cei intervievaţi au considerat că situaţia a rămas la fel, iar 2,6 la sută au spus că „nu ştiu”. 82,1 la sută dintre elevii care au participat la sondaj au fost de acord în foarte mare sau mare măsură cu afirmaţia „Programa de liceu este prea încărcată”.

Totodată, 73,1 la sută dintre respondenţi au aprobat, în mare sau foarte mare măsură, afirmaţia potrivit căreia trebuie să faci meditaţii pentru a lua o notă bună la Bacalaureat. 60,4 la sută dintre liceenii intervievaţi au apreciat, în mare sau foarte mare măsură, că multe dintre cunoştinţele dobândite în liceu le vor fi de folos în viitor.

De asemenea, 53,4 la sută dintre ei au fost de acord, în mare sau foarte mare măsură, că materiile studiate în liceu sunt interesante. 52,2 la sută dintre participanţii la studiu au fost însă de acord în mică măsură sau deloc cu afirmaţia „Manualele folosite în liceu sunt de bună calitate”.

Sondajul a fost realizat în perioada 15 octombrie – 5 noiembrie. La sondaj au participat 1.290 de elevi din clasa a XII-a, eşantion considerat reprezentativ pentru populaţia vizată.

Citit 655 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.