Refugii de autobuz în stare deplorabilă
Foto: Elena Govaert

Refugii de autobuz în stare deplorabilă
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Ieri, 28 decembrie, m-am aflat în postura gălățeanului călător cu mijloace de transport în comun. Cu biletul în buzunar, m-am îndreptat docilă către refugiul aferent, cel care ar trebui să ofere confort şi protecţie pe timp de ploaie, ninsoare sau chiar vara, când soarele arzător devine insuportabil pentru cei care aşteaptă.

Mare noroc am avut că pe tot parcursul aşteptării nu au avut loc fenomene meteorologice care să mă pună în dificultate. Banca din lemn instalată, dar neîntreţinută și necurățată nici măcar o dată de când se află acolo, ar fi fost mult mai potrivită pentru odihna animalelor fără stăpân, de care oraşul nostru încă nu duce lipsă.

Straturi de slin îi schimbaseră culoarea într-una nedefinită, motiv pentru care am preferat să aştept în picioare sosirea unui autobuz, cu care mi-am continuat călătoria în acelaşi ton. Am înțeles că autobuzele sunt, multe, vechi, și nu avem bani de altele noi, deocamdată. Dar nici bani de detergenți, nici mături și perii nu se găsesc la Transurb? Slavă Domnului, eu sunt tânără, răbdătoare şi cu mult bun simţ, calităţi absolut necesare oricărui călător asumat într-un oraş condus de oameni neasumaţi. Situaţia devine cu mult mai nefericită pentru oamenii în vârstă sau bolnavi, a căror rezistenţă la intemperii, stat prelungit în picioare este aproape nulă.

Fiind vorba despre staţia de autobuz din faţa Spitalului de Urgenţă „ Sf. Apostol Andrei", mai are rost să adaug ce fel de călători se află în zonă? Degeaba se instalează refugii noi, cum e cazul, de pildă, la Teatrul Dramatic și la Parfumul Teilor, dacă întâi se pun băncile, pe urmă acoperișul, iar arhitectura refugiului e complet improprie. La noi bate vântul serios, e imposibil să te aperi de ploaie când refugiul nu are pereții din spate compleți, iar unul dintre cei laterali este doar o jumătate de perete. Suntem de acord să plătim pentru bilet, deși el e mai scump decât în alte orașe din țară, așteptăm, de voie, de nevoie, în stații, că nu avem destule mijloace de transport, dar, dacă tot se bagă niște bani în refugii, chiar nu se puteau face un pic mai adânci și mai ferite de intemperii?

Citit 3100 ori Ultima modificare Vineri, 28 Decembrie 2018 19:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.