”Mica Unire” uneşte oamenii de bine. Un militar gălăţean aleargă pentru Ana Maria

”Mica Unire” uneşte oamenii de bine. Un militar gălăţean aleargă pentru Ana Maria
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Aniversarea a 160 de ani de la Mica Unire, pe 24 ianuarie, va fi un un prilej pentru maratonistul gălăţean Laurenţiu Cobzaru să alerge pentru o cauză nobilă. Ana-Maria Tudor, adolescenta care în 2018 a trecut prin infern ca să-şi recapete sănătatea în Elveţia, va fi protagonista evenimentului organizat de militarul dedicat sprijinirii cauzelor umanitare.

Sub egida „Vreau să dansez, să alerg, să fiu normală!”, titulatură cu care campania dedicată sprijinirii cazului Anei-Maria Tudor a debutat în paginile "Vieţii libere" în primăvara anului trecut, unul dintre maratoniştii gălăţeni dedicaţi cazurilor umanitare va da o notă specială aniversării a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. Ajunsă la 18 ani, în luna octombrie, Ana-Maria Tudor, elevă a Colegiului Naţional "Mihail Kogălniceanu", a trecut marele hop în vară, când, timp de patru luni, s-a aflat pe mâinile medicilor elveţieni care au operat-o de o scolioză cu complicaţii teribile, care îi deformau corpul şi îi puneau viaţa în pericol. Până la recuperarea totală, copila şi familia ei trebuie să mai facă însă faţă unor eforturi financiare pe care nu şi le mai pot permite, fiind oricum epuizaţi financiar după experienţa din Ţara Cantoanelor. „Sunt costuri considerabile în acest moment pentru mine şi pentru părinţii mei, fiindcă trebuie să ne prezentăm la Bucureşti pentru consultul de rutină care ar fi fost mult mai costisitor dacă mă întorceam în Elveţia. În prezent, costurile sunt de aproximativ 3.500 de lei, reprezentând transportul la Bucureşti, consultul şi radiografiile, rezonanţa magnetică şi computerul tomograf. Pe lângă acestea, în urma consultului se va stabili în final de către medicii elveţieni demersurile necesare din viitor. Acestea pot reprezenta şedinte de kinetoterapie (costul şedinţei 40 lei) şi/sau hidroterapie (costul şedinţei 30 lei)”, explică Ana Maria Tudor.

Drumul Unirii, pentru Ana

Aşadar, sacrificiile familiei Tudor, ale cărei surse de venit sunt acum salariul tatălui şi o pensie de 500 de lei, indemnizaţia de handicap grav a Anei, sunt departe de a se termina prea curând, motiv pentru care Laurenţiu Cobzaru, maratonistul dedicat cauzelor umanitare a decis să îi acorde un moment deosebit, care să readucă în atenţie nevoia fetei de sprijin material, necesar consultaţiilor, tratamentelor şi terapiilor post-operatorii. Pe 24 ianuarie, va alerga 90 de kilometri, de la Galaţi până la Focşani, punctul terminus al cursei fiind Piaţa Unirii. „Datorită distanţei mari şi a condiţiilor meteo, această alergare am să o fac singur. Mă vor sprijini în acest demers domnul Munteanu Silviu, reprezentant al Ligii Militarilor Profesionişti, Primăria Focşani şi domnul Ioan Chifu, care mă va însoţi cu maşina personală”, explică Laurenţiu Cobzaru.

Gestul maratonistului gălăţean, menit să atragă atenţia asupra importanţei implicării în ajutorarea semenilor în nevoie, are nevoie să fie dublat şi de de bunăvoinţa celorlalţi. Aşa cum de-a lungul călătoriei sale spre găsirea sănătăţii, Ana-Maria a fost sprijinită ba de pensionari, ba de oameni cu posibilităţi materiale modeste, ba de biserici, şi acum este important ca cei care pot şi vor, să îi fie alături. Bănuţi necesari pentru a duce la bun sfârşit efortul medicilor elveţieni şi chinul fetei pot fi donaţi într-unul din conturile deschise la Banca Transilvania, pe numele Ana-Maria Tudor:

RO26BTRLRONCRT0313454301 (lei)

RO73BTRLEURCRT0313454301 (euro).

Citit 2770 ori Ultima modificare Joi, 10 Ianuarie 2019 01:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.