Cuplurile obeze au mai puține șanse să aibă copii

Cuplurile obeze au mai puține șanse să aibă copii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cuplurile care îşi doresc să facă un copil trebuie să ia în calcul o multitudine de aspecte. Printre ele se numără şi greutatea corporală a fiecăruia dintre parteneri. Acest lucru este important deoarece cuplurile obeze ar putea avea nevoie de mai mult timp pentru concepţia copiilor, în comparaţie cu partenerii de viaţă care nu se confruntă cu excesul de greutate, conform unui studiu realizat în Statele Unite.

Studii precedente efectuate pe femei au relevat asocierea dintre obezitate şi dificultatea participantelor de a rămâne însărcinate. În cadrul cercetării recente, cazurile de obezitate la femei şi bărbaţi, luate separat, nu au fost asociate cu un timp mai îndelungat necesar pentru concepţie, însă dacă ambii parteneri de viaţă erau obezi s-a constatat că aveau nevoie de o perioada cu până la 59 la sută mai mare pentru concepţie în comparaţie cu alte cupluri având o greutate normală.

"Dacă rezultatele noastre sunt confirmate, specialiştii în probleme de fertilitate ar trebui să ia în calcul greutatea cuplurilor când le consiliază în legătură cu concepţia", a declarat conducătoarea studiului publicat în "Human Reproduction", Rajeshwari Sundaram, de la Institutul Național pentru Sănătate Pediatriacă şi Dezvoltare Umană "Eunice Kennedy Shriver" din Bethesda, Maryland.

Citit 1014 ori Ultima modificare Joi, 14 Februarie 2019 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.