Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Criticul şi istoricul de film Tudor Caranfil a murit sâmbătă dimineaţă, a anunțat Irina-Margareta Nistor.

"Criticul si Istoricul de film Tudor Caranfil a plecat sa fie nemuritor, alaturi de Orson Welles si de toti ceilalti mari creatori de cinema, pe care i-am descoperit datorita lui , in Varstele peliculei, scrise si televizate!", a scris Irina-Margareta Nistor pe Facebook.

Tudor Caranfil s-a născut în 1931, la Galați, și a fost un critic de film, realizator de emisiuni TV cu subiecte cinefile și istoric de film. A urmat Colegiul V. Alecsandri din Galați, a terminat Facultatea de Filosofie în 1957, pentru ca ulterior să facă ziaristică la Informația Bucureștiului. Din anii '60 s-a dedicat criticii cinematografice.

A fost invitat permanent al Festivalului de la Cannes, al Festivalului de la Berlin și a fost membru in juriul FIPRESCI și a participat la multe alte festivaluri cinematografice internaționale la Karlovy Vary, Los Angeles, Locarno, Cottbus, Rotterdam, San Francisco și la principalele festivaluri românești de film.

A obținut Premiul pentru critică cinematografică al Asociației Cineaștilor din România (ACIN) pe anul 1988 „pentru volumul În căutarea filmului pierdut”.

Tudor Caranfil este tatăl regizorului de film Nae Caranfil.

Sursa: mediafax.ro 

Citit 1758 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Martie 2019 16:42

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro