20 de burse Kiwanis, de la Moş Crăciun

20 de burse Kiwanis, de la Moş Crăciun
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inimoasele doamne de la Clubul Kiwanis au anunţat numele celor 20 de elevi care au fost selectaţi pentru a primi bursele în valoare de 100 de lei, timp de şase luni.

„A fost o selecţie destul de grea. Sunt foarte mulţi elevi cu rezultate bune la învăţătură în Galaţi care ar fi meritat o şansă. Am reuşit să păstrăm cuantumul de anul trecut, deşi a fost an de criză”, ne-a declarat una dintre doamnele kiwaniene, Viorica Macovei. 

Preşedinta Clubului Kiwanis de anul acesta, pictoriţa Liliana Negoescu ne-a spus că elevilor li s-a acordat din start bursa pe două luni, având în vedere că se apropie Sărbătorile de iarnă.

Am discutat cu câţiva dintre aceşti merituoşi copii care ne-au mărturisit că se simt foarte onoraţi să primească acest ajutor din partea Clubului Kiwanis.

Dorin Clisu este elev la Colegiul „C. Negri” (Pedagogic) şi obţine de trei ani premii la olimpiadele naţionale de matematică şi fizică sau la alte concursuri:

„De obicei premiile la aceste discipline se obţin de către elevi de la CNVA. Eu am la ˝Pedagogic˝ nişte profesori minunaţi – domnul Gheorghe Huţanu şi doamna Simona Tătaru, care m-au ajutat să înţeleg că lucrul individual, cu creionul în mână, contează mult mai mult decât liceul unde eşti elev”.

Crina Grigoraş de la CNVA – multipremiată la chimie – este foarte încântată de bursa pe care o primeşte de la Kiwanis, pe care o va investi în cărţi.

Traian Scorţa de la Seminarul Teologic este elev la secţia de pictură bizantină, la clasa profesoarei Liliana Negoescu. A obţinut foarte multe premii pentru icoanele pe care le-a realizat. Consideră că în pictura bisericească talentul te ajută foarte puţin, dacă nu ai credinţă în suflet:

„Cea mai bună icoană a mea este una a Maicii Domnului. Înainte de a mă apuca de lucru la ea, citeam de fiecare dată ˝Acatistul Maicii Domnului˝ şi aşa am reuşit s-o realizez foarte bine, încât am câştigat şi premiul I pentru ea”, ne lămureşte tânărul care doreşte să-şi continue studiile la facultate la Bucureşti.

Un alt bursier Kiwanis este Claudiu Panţiru, de la Liceul de Artă, clasa de arhitectură a doamnei Jana Andreescu. Este deţinătorul unor premii la concursuri internaţionale pentru desen. Bursa îi prinde numai bine pentru a-şi cumpăra materiale pentru lucrările sale.

De când se organizează Balul de caritate de la Clubul Kiwanis  Galaţi (al doilea ca mărime pe ţară) s-au acordat peste  500 de burse pentru elevii supradotaţi.

Citit 1653 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.