TREND în Galați. Pete de culoare pe un fundal gri

TREND în Galați. Pete de culoare pe un fundal gri

Iulia Kelt
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Faptul că nu au o o curte a lor în care să-şi poată aranja o grădină după pofta inimii, nu îi împiedică pe unii dintre gălăţenii care stau la bloc să-şi arate originalitatea atunci când vine vorba de amenajarea spaţiilor verzi din jurul blocurilor.

În Micro 13, spre exemplu, am putut vedea de la porţiuni de pământ plantate cu ceapă verde, până la grădini amenajate cu mici alei, vegheate permanent de pitici de ipsos şi prevăzute cu adăposturi pentru păsări. La fel ca în alte cazuri, limita stă doar în imaginaţia peisagiştilor de ocazie.

Oricum ar sta însă lucrurile, fie că le considerăm idei originale sau simplu kitschuri, micile grădini amenajate în faţa blocurilor aduc o pată de culoare într-un peisaj altfel tern şi destul de mohorât.

...dar aruncatul gunoiului peste gard rămâne sport local

Cu toate că se află chiar la marginea Galaţiului, Micro 13 nu îţi lasă impresia unui cartier de periferie. Aleile şi grădinile din faţa blocurilor sunt îngrijite, iar gunoaie aruncate la voia întâmplării poţi vedea mai rar acum decât în trecut. Cu toate acestea, sunt şi excepţii, precum cea din poza alăturată, care strică imaginea generală a zonei.

Faptul că tomberoanele se află la mică distanţă de acest teren, nu i-a împiedicat pe unii să-şi arunce gunoiul peste gardul de sârmă, în iarbă.

Citit 4471 ori Ultima modificare Luni, 15 Aprilie 2019 01:03

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro