Cum se obţine un duplicat al actului de concesiune

Cum se obţine un duplicat al actului de concesiune
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Site-ul Societăţii Gospodărire Urbană SRL conţine o secţiune destinată informaţiilor utile pentru cetăţeni, doar că informaţiile utile lipsesc. Într-o eră a tehnologiei moderne, menită să ne facă viaţa mai uşoară, gălăţeanul se vede nevoit să se prezinte la sediul societăţii, în vederea soluţionării problemelor. Este varianta optimă dintre cele trei puse la dispoziţie de către societate, adresă de e-mail, număr de telefon şi interacţiune directă, variantă la care am apelat şi noi pentru a ne lămuri cititorii asupra unei chestiuni de interes public: de ce este nevoie pentru eliberarea unui duplicat al actului de concesiune.

Astfel, am aflat că, în cazul pierderii actului de concesiune, concesionarul  va trebui să se prezinte, în primul rând, la administraţia cimitirului unde deţine locul de înhumare, în vederea eliberării unei fişe scrise, care conţine datele exacte din registrul de concesiuni. În baza acestei fişe, se va face un anunţ care va fi publicat în ziarul nostru şi care va avea următorul conţinut:

“Pierdut act de concesiune nr…./…., pe numele…, pentru locul din cimitirul…, sola…., parcela…, rând…, loc… .

Se declară nul."

Cererea pentru eliberarea duplicatului, însoţită de pagina de ziar care conţine anunţul, chitanţa de la „Viaţa liberă” şi copia actului de identitate, se va depune la registratura Societăţii Gospodărire Urbană, în vederea aprobării acesteia de către directorul general. Iar al patrulea şi ultimul drum se va face, din nou, la administraţia cimitirului, unde concesionarul va putea intra în posesia duplicatului, dar nu înainte de a achita, la casieria cimitirului, suma de 68,15 lei, cât costă eliberarea actului.

Cât despre termenele de eliberare, am înţeles că ar exista două, unul în regim normal, de 30 de zile calendaristice şi altul, în regim de urgenţă, de trei zile calendaristice. Tariful este acelaşi, spun responsabilii din cadrul Gospodărire Urbană cu menţiunea că indiferent de alegerea cetăţeanului, normală sau nu, lucrurile se mişcă destul de repede în cadrul societăţii. Mai greu cu drumurile, căci cerinţele cetăţeanului sunt soluţionate rapid, probabil tocmai pentru a compensa, oarecum, timpul pierdut de la o uşă la alta. Vorba lui Eminescu: „A voi in abstracto e lesne, a putea e greu”. Nouă, din perspectiva secolului în care trăim, tot mai firesc ni s-ar părea ca toate informațiile să fie disponibile și pe site-ul societății, la un click distanță.

Citit 3571 ori Ultima modificare Luni, 15 Aprilie 2019 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.