Operaţiunea MOV (miel, ouă, vin). Cât ne costă masa de sărbători

Operaţiunea MOV (miel, ouă, vin). Cât ne costă masa de sărbători
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Mai este foarte puţin până când vom întinde masa de Paşte, în compania familiei şi a celor dragi. Şi pieţele, şi supermarketurile ne aşteaptă cu oferte pentru toate gusturile şi pentru toate buzunarele. În aceste zile, carnea şi preparatele de miel sunt la putere.

În Piaţa Centrală, carnea de miel se vinde cu 26 de lei kilogramul, dar poate fi cumpărată şi jumătate de miel, la 29,5 lei/kg. Există şi drob de miel gata preparat, la 29-31 lei/kg. Mieii se vând şi în viu, direct de la stână. Îl poţi lua cu 10-12 lei kilogramul sau, dacă a fost crescut ecologic, cu până la 17 lei pe kilogram.

Oferta e consistentă şi în supermarketuri. La Kaufland, pachetele cu pulpă spate şi cap costă între 70 şi 90 de lei, adică 30 lei/kg. La Carrefour, pulpa de miel cu os costă 39 de lei kilogramul, iar pachetele cu sfert anterior şi cap - 19,90 lei/kg. La Lidl, capul de miel costă 10 lei/kg, organele - 30 lei/kg, sfertul anterior este 29 lei/kg, iar sfertul posterior de miel - 36 lei/kg. Drobul proaspăt de miel este 15 lei kilogramul, iar condimentele costă mai puţin de un leu pliculeţul. Auchan vine cu un sortiment variat de platouri gata de pus pe masă: drob, mâncăruri tradiţionale din carne de miel, salate de boeuf, de vinete, ouă gata vopsite.

Ouăle pentru înroşit costă, în Piaţa Centrală, de la 40 până la 90 de bani bucata, ba chiar şi mai mult, în funcţie de mărime şi calitate. Dacă îţi convine, poţi cumpăra şi ouă gata fierte şi vopsite în culori strălucitoare. Le poţi la cumpăra la pachete de câte 10, de exemplu, şi din supermarketuri, cu preţuri între 8 şi 10 lei pachetul.

În ceea ce priveşte vinurile pentru masa de Paşte, aici chiar contează ce şi cât de mult îţi place. Poţi începe de la un 6,50 - 8 lei/kg pentru un vin de Bujoru, poţi urca până la 13-15 lei pentru un Murfatlar sau şi mai sus, dacă îţi plac alte soiuri şi alte podgorii.

Citit 2198 ori Ultima modificare Joi, 25 Aprilie 2019 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.